Mogelijk geen Dakar voor De Rooy

01-09-2015 8:46 van Truckblog.nl

Gerard de Rooy overweegt om de Dakar Raylly een jaartje over te slaan. Volgens Omroepbrabant.nl staat de route voor de 2016 editie van de rally Gerard niet aan. Vorige week besloot de organiserende ASO om de schitterende duinen van Peru uit de route te schrappen. De organisatie verwacht dat ?l Nino roet in het eten […]

The post Mogelijk geen Dakar voor De Rooy appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Aparte Volvo C-Ride voor H&S

31-08-2015 19:52 van Truckblog.nl

Een heel bijzonder voertuig, deze Volvo FH 8×4 Widespread C-Ride. De truck is bijzonder compact opgebouwd, heeft een wielbasis van slechts 4,10 meter en is toch met de hoge FH slaapcabine uitgevoerd. De truck ziet er met die grote cabine wel heel apart uit, maar tegelijkertijd ook wel heel stoer! De laatste as is elektrisch-hydraulisch […]

The post Aparte Volvo C-Ride voor H&S appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Ad Leijten werkt aan de toekomst met MAN

31-08-2015 19:21 van Truckblog.nl

Ad Leijten begon 25 jaar geleden met ??n truck zijn eigen transportbedrijf. Door de jaren heen groeide het bedrijf uit tot een omvang van tien eigen trekkers en 50 opleggers. Eerder dit jaar vierde het bedrijf het 25-jarige jubileum op de huidige locatie, industrieterrein Hazeldonk, op de Belgisch-Nederlandse grens. Wie vanuit Belgi? bij Hazeldonk Nederland […]

The post Ad Leijten werkt aan de toekomst met MAN appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

De nieuwe BIGtruck is uit!

29-08-2015 14:12 van Truckblog.nl

De nieuwe BIGtruck is uit! Met deze keer onder meer nieuws over de nieuwe Scania, een schitterend verslag van een Amerikaans truckfestival op ‘Truckstop 80′ en een verhaal over de superdikke Bethon’s Hotrod, compleet met filmpjes! Verder wordt er onbemand gewogen door Van der Wiel, kijken we met Niels terug naar Lopik en reden we […]

The post De nieuwe BIGtruck is uit! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Nordic Trophy Mantorp Park, Sweden

29-08-2015 9:52 van Truckblog.nl

Dit weekend wordt op het Zweedse circuit Mantorp Park de Nordic Trophy gehouden. Deze truckshow staat internationaal bekend als de beste en meest prestigieuze van Europa. De dikke, overwegend Scandinavische trucks troeven elkaar af waar het gaat om uitmonstering, special paint en opbouw. Daarbij willen met name de Finnen nog wel eens behoorlijk doorschieten, maar […]

The post Nordic Trophy Mantorp Park, Sweden appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Stoere MAN D38 voor De Waard

26-08-2015 14:31 van Truckblog.nl

Deze superdikke MAN werd onlangs afgeleverd aan Gebr. de Waard & Pa uit het Zeeuwse Kapelle. Check www.bigtruck.nl voor meer over deze fraaie trekker, en over zijn wat oudere maar al net zo mooie broertje!

The post Stoere MAN D38 voor De Waard appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Scania en MAN delen componenten

25-08-2015 16:44 van Truckblog.nl

Zoals bekend zijn zowel het Zweedse Scania als het Duitse MAN nu eigendom van Volkswagen. Dat merk zette ex Mercedes-Benz baas Andreas Renschler op de mooie taak om een Volkswagen Bedrijfswagendivisie op te tuigen, en dat is een prachtige uitdaging. Eerst komt MAN met een lichte variant, nog onder de TGL serie. Dat wordt een […]

The post Scania en MAN delen componenten appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Atema vol goede moed over Vos

25-08-2015 14:15 van Truckblog.nl

De rechter heeft een uitspraak gedaan in het kort geding tegen Vos Deventer maar daarmee is de kous nog lang niet af volgens Edwin Atema. Hij ziet de uitspraak besist niet als een ‘flater’ waar de media over spreekt. Volgens Atema is de rechtbank gewoon niet goed geinformeerd en hij is er dan ook van […]

The post Atema vol goede moed over Vos appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Volvo FH Performance Edition

25-08-2015 10:20 van Truckblog.nl

Volvo toonde tijdens evenementen deze zomer de Performance Edition trucks, en de reacties waren dermate laaiend enthousiast dat dit nu een officiele special edition is geworden. De truck is niet alleen uitgevoerd in een fraaie kleur met een mooi stickersetje, er zijn ook allerlei mooie technische hoogstandjes aan boord. Zo levert Volvo deze Performance Edition […]

The post Volvo FH Performance Edition appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Nissan primeur voor de BedrijfsautoRAI

24-08-2015 19:58 van Truckblog.nl

Nissan heeft de eerste beelden losgelaten van de nieuwe Navara pick-up. Deze compleet nieuwe bestelwagen heeft als toevoeging NP300 bij de naam Navara gekregen. De gehele auto is compleet vernieuwd en de belangrijkste noviteit is de onafhankelijk geveerde multi-link achteras. Daarmee is Nissan de eerste ter wereld onder een pick-up. De nieuwe Nissan heeft een […]

The post Nissan primeur voor de BedrijfsautoRAI appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Scania G410, Pieperpower voor Van der Velde

24-08-2015 15:57 van Truckblog.nl

H.H. van der Velde uit Nieuwe Pekela heeft aan de vooravond van de nieuwe aardappelcampagne geinvesteerd in zeven nieuwe Scania trekkers. De trucks zijn van het type G410, en dat betekent dat ook Van der Velde koos voor non- EGR Scania motoren. De nieuwe Scania’s zijn uitgerust met de zuinige 410 pk 13 liter motor […]

The post Scania G410, Pieperpower voor Van der Velde appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Volvo Dual Clutch, Power en brains!

24-08-2015 15:07 van Truckblog.nl

Vorig jaar reden we voor Volvo vier trucks naar Alicante voor de Volvo Ocean Race. Dat verhaal kun je lezen in BIGtruck online magazine van oktober vorig jaar, klik hier voor dat nummer! Tijdens deze rit werden Niels van Duivenboden, Tim de Jong en Iep van der Meer van BIGtruck ondersteund door Evert Morren van […]

The post Volvo Dual Clutch, Power en brains! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Geodis kiest voor Renault Trucks T

24-08-2015 11:23 van Truckblog.nl

Geodis Road Nederland uit Lekkerkerk heeft zes nieuwe Renault Trucks T trekkers in gebruik genomen. De 460 pk sterke trekkers zijn uitgerust met de standaard slaapcabine. De trucks werden geleverd door Volvo Group Truck Center in Berkel en Rodenrijs.

The post Geodis kiest voor Renault Trucks T appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Meer ruimte voor de LZV

23-08-2015 13:02 van Truckblog.nl

De LZV is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. De uiterst efficiente en duurzame combinaties hebben hun plaats verdiend en inmiddels zijn de mogelijkheden al weer verder uitgebreid. TLN heeft zich namelijk hard gemaakt voor de toewijzing van nog meer wegen in het Rotterdamse havengebied waardoor je nu legaal op nog […]

The post Meer ruimte voor de LZV appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Testing the BIGtrucks

20-08-2015 20:53 van Truckblog.nl

Morgen gaan we weer een truck testen. Geen dikke jongen maar een uiterst milieubewust distributietruckje. Die horen er ook bij, en zeker met die hybride techniek is er veel nieuws te melden. Maar dat is morgen pas, voor nu wil ik nog even terugkijken naar begin vorig jaar. Toen reden we met de DAF XF460 […]

The post Testing the BIGtrucks appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Agri MAN 8×8 met WVT WS

20-08-2015 11:46 van Truckblog.nl

Trucks en trekkers kruipen steeds dichter naar elkaar toe. De toenemende regelgeving waarmee ook onze agrarische vrienden geconfronteerd worden zorgt daar voor. Ga maar na, het trekkerrijbewijs komt er aan, het kenteken voor landbouw voertuigen, toegenomen veiligheids eisen en vooral de strengere handhaving. Daar bij komt de dieselprijs. Die is op dit moment dan wel […]

The post Agri MAN 8×8 met WVT WS appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Gaan we dan eindelijk wat verdienen?

19-08-2015 10:30 van Truckblog.nl

Volgens Capgemini en Transportpers zijn de transportprijzen op het moment op het hoogste niveau sinds januari 2008. Alleen al in het tweede kwartaal van dit jaar stegen de prijzen met 10,4% ten opzichte van het eerste kwartaal, en dat is een mooie ontwikkeling. In de grafiek zien we dat de transportprijzen in 2009 op een […]

The post Gaan we dan eindelijk wat verdienen? appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Asfalt helpt!

18-08-2015 12:25 van Truckblog.nl

De economie trekt weer wat aan en dat merk je meteen op de snelwegen. Vooral de routes van de dikke handelsstromen vanuit de havens naar het achterland lopen meteen helemaal vol. Dat resulteert dan meteen in colonnevorming. Kijk maar eens naar de A12, A1 en vooral de A67. Er hoeft helemaal niks te gebeuren of […]

The post Asfalt helpt! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Pittig Renault busje

18-08-2015 12:15 van Truckblog.nl

De nieuwe Renault Trafic is tijdelijk leverbaar in een wel heel bijzondere uitvoering. De matzwarte Formula Edition is uitgerust met hele bijzondere accessoires zoals de fraaie leren stoelen, stoere zwarte wielen met breed rubber en natuurlijk het stoere uiterlijk. Deze speciale editie is alleen leverbaar met de Energy dCI140 Twin Turbo motor met 140 pk. […]

The post Pittig Renault busje appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Fleurige foto’s van een vuilniswagen

16-08-2015 16:45 van Truckblog.nl

Zelfs van een vuilniswagen kun je fleurige foto’s maken, zo bewijst Scania met deze fraaie plaatjes. Het is de nieuwe perswagen van Bosma Reinigingsbedrijf BV uit Creil. Het is een Scania P280, uiteraard in Euro-6 uitvoering. Scania heeft het P 280 DB6x2*4MNA chassis volledig voorbereid voor Geesinknorba, die de nieuwe GPM III opbouw verzorgde. De […]

The post Fleurige foto’s van een vuilniswagen appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

DAF voor van der Wiel

16-08-2015 16:40 van Truckblog.nl

Van der Wiel Transport uit Drachten heeft een serie nieuwe Euro-6 DAF trucks in bedrijf genomen. Het gaat om 4×2 en 6×2 trekkers. Hier zie je de nieuwste, ??n van de twee drie assers. Stuk voor stuk weer fraaie nieuwe DAF trucks op de weg en voor Van der Wiel een belangrijke stap in de […]

The post DAF voor van der Wiel appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Truckfestival Liessel: Nat..

16-08-2015 13:29 van Truckblog.nl

Gisteren was ik op doorreis even in Liessel tijdens het grootste Brabantse truckfestival. Een ontzettend leuk en groot feest met zo’n 500 deelnemers! Helaas werd de pret gisteren vooral bedorven door de overmatige regen, hopelijk hadden ze vandaag meer geluk met het weer daar in Brabant. Hier een paar foto’s, check ook de BIGtruck website […]

The post Truckfestival Liessel: Nat.. appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

DAF trucks voor Koops

14-08-2015 21:14 van Truckblog.nl

Truckland heeft twee DAF Euro-6 trekkers afgeleverd aan Koops Transport in Almere. De trucks zijn uitgerust met de MX11 krachtbron met 440 pk. Deze nieuwe Paccar krachtbron is bijzonder?populair de laatste tijd en als ik zo naar de testresultaten kijk dan begrijp ik dat ook. De nieuwe DAF trucks zijn uitgerust met het DAF Transport […]

The post DAF trucks voor Koops appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Truckshow Liessel

14-08-2015 21:07 van Truckblog.nl

Dit weekend wordt de Truckshow Liessel georganiseerd door de Turftruckers. 15 en 16 augustus, dus twee dagen vol truckfun met daar tussenin een feestelijke avond met Henk Wijngaard en ‘Horse in the Hallway’ whatever that may be.. BIGtruck is uiteraard van de partij en binnenkort zie je hier de foto’s van deze truckshow. En eeh, […]

The post Truckshow Liessel appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

DAF XF Winner Edition

13-08-2015 18:37 van Truckblog.nl

Bakker Bedrijfswagens is ‘DAF Dealer van het Jaar 2015′ geworden en dat wordt onder meer gevierd met een speciale editie van de DAF XF440 Super Space Cab. De DAF is zeer compleet uitgerust en is ondermeer voorzien van het ‘Silent’ pakket. Daardoor mag je ook in de kleine uurtjes de binnenstad in met deze truck. […]

The post DAF XF Winner Edition appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

MAN verbetert veiligheids systemen

12-08-2015 16:12 van Truckblog.nl

MAN introduceert een nieuwe generatie veiligheids systemen. het nieuwe EBA noodremsysteem is het belangrijkste van deze vernieuwingen. Dit systeem krijgt zijn informatie niet alleen via een radarsensor, maar ook vanuit een camera achter de voorruit. Met ingang van 1 november van dit jaar zijn noodremsystemen?en lane-departure-warning systemen verplicht voor alle nieuwe trucks. Deze systemen zijn […]

The post MAN verbetert veiligheids systemen appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Strakke DAF voor Terpstra Transport

12-08-2015 9:52 van Truckblog.nl

Terpstra Transport Terschelling heeft een nieuwe DAF Super Space Cab in gebruik genomen. De DAF XF 460 is voorzien van de nieuwste techniek met onder meer de AsTronic versnellingsbak, Eco Roll, ACC en AEBS. Ook is de truck uitgerust met de DAF Predictive Cruise Control die anticipeert op heuvelachtig terrein. Gezien de gekozen Super Space […]

The post Strakke DAF voor Terpstra Transport appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

De grote jongens van Mammoet

11-08-2015 22:08 van Truckblog.nl

Ze blijven fascineren, die grote jongens van Mammoet. Over de hele wereld voert dit bedrijf ware kunststukjes uit op het gebied van zwaartransport. Hier zie je een aantal foto’s van trucks die actief zijn aan de overkant van de grote plas. Zo’n Amerikaan is altijd al indrukwekkend, maar in deze uitvoering spreekt het nog meer […]

The post De grote jongens van Mammoet appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Berthon’s Hotrod wint alles!

10-08-2015 17:02 van Truckblog.nl

Vorig jaar was BIGtruck betrokken bij de bouw van ‘Berthon’s Hotrod.’ Deze superdikke Zweedse combinatie heeft namelijk puur Nederlandse genen. Het project werd door MW Designs is nauwe samenwerking met Van Winkoop, Steve’s Place, en Spuiterij Cranen in Heeswijk Dinter. Het hele idee voor het ontwerp liet eigenaar Berthon J?nsson volledig over aan het Nederlandse […]

The post Berthon’s Hotrod wint alles! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Kees M veroordeelt tot hoge boete

08-08-2015 9:22 van Truckblog.nl

Transportbedrijf Kees Mulder uit Zevenbergen kreeg eerder al een boete opgelegd van 144.000 Euro door de inspectie SZW. Die boete is nu ook echt bekrachtigd door de rechter. Dit maakte het FNV deze week bekend. In het verhaal op de BIGtruck website lees je er meer over, klik op het BIGtruck logo:

The post Kees M veroordeelt tot hoge boete appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Op naar Transport Compleet

07-08-2015 18:54 van Truckblog.nl

Half Nederland ligt nog in de hangmat met een biertje, maar het gewone leven neemt binnenkort weer zijn aanvang. Zo ontving ik een persbericht van Volvo over Transport Compleet, een vakbeurs die in Gorinchem wordt gehouden van 1 tot en met 3 september. Volvo dealers Van Dijk, Bluekens en Volvo Group Truck Center zijn van […]

The post Op naar Transport Compleet appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

MAN zonder middenconsole

05-08-2015 10:35 van Truckblog.nl

De MAN cabines worden over het algemeen hogelijk gewaardeerd om hun ruimte. Toch kan het allemaal nog mooier, want die grote console tussen je stoel en de koelkast neemt gewoon heel veel vloeroppervlak in beslag. We schrijven dat eigenlijk al sinds de introductie van de huidige generatie maar vanuit Munchen wordt daar niet op gereageerd […]

The post MAN zonder middenconsole appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Scania R450 ‘ontzorgt’ Geurts

05-08-2015 9:24 van Truckblog.nl

Geurts Metaal en Transporten VOF uit Cuijck heeft niet alleen gekozen voor een nieuwe Scania, maar ook voor een heel pakket aan diensten. Hierdoor wordt het bedrijf op een groot aantal fronten ‘ontzorgd’ door Scania en kan het zich op de eigen kerntaken concentreren. Scania leverde niet alleen de fraaie nieuwe R450 6×2 met zijn […]

The post Scania R450 ‘ontzorgt’ Geurts appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Tanken in Luxemburg

04-08-2015 17:38 van Truckblog.nl

Onlangs berichtte Shell dat het de concessie verlengd heeft gekregen voor het exploiteren van dat grote tankstation in Luxemburg, waar het zo lekker goedkoop is voor de klant. Er werd niet bij verteld dat als gevolg van die lage prijs, het haast niet meer te doen is om daar te tanken, zo lang zijn de […]

The post Tanken in Luxemburg appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Holwerda gaat voor Volvo FM

04-08-2015 9:38 van Truckblog.nl

Holwerda Logistics uit Almere heeft vijf Volvo FM bakwagens aangeschaft. De witte trucks worden ingezet voor distributietransport. Van de vijf nieuwe Volvo FM bakwagens zijn er drie uitgevoerd als solo bakwagens, dit betreft Volvo FM 330 Globetrotters met een korte wielbasis, de opbouw heeft een inhoud van 40 kuub. Daarnaast zijn er nog twee Volvo […]

The post Holwerda gaat voor Volvo FM appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Het Vertrouwen in Scania

03-08-2015 11:43 van Truckblog.nl

Rijschool ‘Het Vertrouwen’ heeft een fraaie nieuwe Scania combi op de weg gezet. De rijschool heeft een partnership met het Sectorinstituut Transport en Logistiek afgesloten. Daarmee is het ??n van de 24 rijscholen die hier landelijk aan deelnemen. Vanuit de samenwerking worden rijlessen gegeven voor werk-leertrajecten aan ROC studenten. Dankzij een gedegen plan van aanpak […]

The post Het Vertrouwen in Scania appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Met Van Doesburg de Balkan op!

02-08-2015 13:17 van Truckblog.nl

Van Doesburg is ??n van de weinige Nederlandse vervoerders die nog langere ritten doet. Onlangs maakte ik een rit met chauffeur Anton van Lith. Anton is een oude rot in het vak die zelfs tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavi? gewoon door reed. Vandaag de dag gaat het er een stuk vreedzamer aan toe in […]

The post Met Van Doesburg de Balkan op! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Nog Harder, de foto’s!

01-08-2015 11:44 van Truckblog.nl

Op onze BIGtruck homepage vind je nu al de eerste foto’s van Nog Harder in Lopik. Het feest is nog in volle gang en wij hebben ze al live staan, dankzij onze Niels van Duijvenboden. Klik op het BIGtruck logo voor die website!

The post Nog Harder, de foto’s! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Stoere Le Centaure Berliet in BIGtruck

01-08-2015 10:22 van Truckblog.nl

In de nieuwe BIGtruck staat een leuk verhaal over de stoere Berliet Le Centaure. Dit was misschien wel de allereerste hoge cabine in Europa op basis van de TR350 van Berliet. Deze Renault had een indrukwekkende V8 aan boord met een inhoud van 15 liter! Meer over deze Franse supertruck lees je in BIGtruck online […]

The post Stoere Le Centaure Berliet in BIGtruck appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

BIGtruck nummer 8 is uit!

31-07-2015 18:37 van Truckblog.nl

De nieuwe BIGtruck is uit! Met onder meer onze roadtest met de Scania R450, rijden met losse handen met Freightliner en een schitterende Noorse MAN.Verder lees je bij ons nu al een mooie reportage met heel veel foto’s over het festival van vorige week in Assen! Kortom, klik op het logo en lees de nieuwe […]

The post BIGtruck nummer 8 is uit! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Nog Harder 2015

31-07-2015 11:31 van Truckblog.nl

Vandaag en morgen wordt in Lopik weer NOG HARDER georganiseerd. Niet de grootste, wel de gezelligste volgens de website en dat zou zomaar eens kunnen kloppen. Vanmiddag vanaf een uur of vier begint de intocht. Absoluut hoogtepunt is het ‘Vuur uur’ vanaf elf uur. De verzamelde trucks tonen dan hun lampjes en dat zorgt voor […]

The post Nog Harder 2015 appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

DAF trucks voor PAX

31-07-2015 9:14 van Truckblog.nl

PAX Bouw- en Industrieservice heeft onlangs drie fraaie nieuwe DAF trucks in bedrijf genomen. Het gaat om een DAF XF 510 FTT (6×4) trekker, een DAF XF 460 FTS (6×2 sleepas) trekker en een DAF XF 460 FAN (6×2 bakwagen met gestuurde sleepas). De 6×4 trekker?wordt ingezet voor speciaal transport, hoofdzakelijk in combinatie met een […]

The post DAF trucks voor PAX appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Boerenprotest nu ook in Belgi?

29-07-2015 23:49 van Truckblog.nl

De Franse boerenprotesten slaan over naar Belgi?. Snelweg E429 van Halle naar Doornik is geblokkeerd en er zijn op- en afritten afgesloten. Daarbij is ook een distributiecentrum van Colruyt afgesloten. Ook hier eisen de boeren hogere prijzen voor hun producten. Ik heb daar alle begrip voor maar moeten ze daarvoor dan een andere beroepsgroep en […]

The post Boerenprotest nu ook in Belgi? appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Frankrijk, de spanning loopt op

29-07-2015 11:30 van Truckblog.nl

Onze minister van Economische Zaken Sharon Dijksma heeft kennelijk nog veel vertrouwen in de Fransen. Zij vind dat de Franse overheid hard moet optreden tegen actievoerders die buitenlandse vrachtwagens met landbouwproducten plunderen. Ze heeft om haar woorden kracht bij te zetten een brief gestuurd aan de verantwoordelijke minister in Frankrijk waarin ze hem oproept tot […]

The post Frankrijk, de spanning loopt op appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Miljoenen voor beveiliging kanaaltunnel

29-07-2015 10:10 van Truckblog.nl

De Britten gaan nu miljoenen extra inzetten voor de beveiliging van de kanaaltunnel. Aan de Franse kant moet de beveiliging beter georganiseerd worden. Nou, dan stel ik voor dat ze dat ook zelf gaan organiseren want de Fransen kijken al jarenlang de andere kant op. En dat is logisch, want elke asielzoeker die er in […]

The post Miljoenen voor beveiliging kanaaltunnel appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Tien Stralis trekkers voor Part BV

29-07-2015 9:41 van Truckblog.nl

Part BV uit Geldermalsen zet de activiteiten van FSC Logistics uit Bemmel voort. FSC werd op 21 juli failliet verklaard. Om die reden had Part BV heel rap een uitbreiding van de vloot nodig, en Iveco kon snel schakelen. Iveco dealer Schouten bleek in staat om in twee en een halve dag tien 420 pk […]

The post Tien Stralis trekkers voor Part BV appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Renault Road Show: Polski Edition

28-07-2015 18:13 van Truckblog.nl

Je herinnert je vast nog wel de Renault Road Show die ik eind 2013 voor Renault Trucks deed in Nederland. Het was enorm sfeervol met die vuurpotjes zo vlak voor kerst, maar ook erg koud.. In Polen houden ze nu ook zo’n Roadshow maar dan bij zomerse temperaturen. Bij gebrek aan een Poolse Iep bedachten […]

The post Renault Road Show: Polski Edition appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Mooie opbrengst veiling voor Hoogvliegers

28-07-2015 18:05 van Truckblog.nl

Evert Morren van de Facebook groep New FH4 heeft in de afgelopen maanden een veiling georganiseerd. Bij heel veel bedrijven en merken kreeg Evert spulletjes voor de veiling, waaronder een groot aantal miniatuur modellen. Het resultaat van die veiling resulteerde in april al in een cheque voor de Stichting Hoogvliegers van 2.610 Euro. Een paar […]

The post Mooie opbrengst veiling voor Hoogvliegers appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Nieuwe MAN kippers voor Verberne

27-07-2015 13:49 van Truckblog.nl

Verberne Grondwerken BV uit Heusden, vlakbij Asten dus, heeft twee nieuwe MAN kippers op de weg gezet. Het gaat om MAN’s van het type TGS 41.440 8×4 met uiteraard een Euro-6 motor aan boord. De relatie met MAN gaat al jaren terug en begon ooit met een gebruikte MAN. “Die beviel ons zo goed dat […]

The post Nieuwe MAN kippers voor Verberne appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Mooie spullen voor Wigchers

27-07-2015 11:11 van Truckblog.nl

Wigchers Transport heeft twee mooie nieuwe Volvo trucks aangeschaft. De FH460 trekkers zijn uitgevoerd als sleepassers en achter de cabine staat een enorme HMF autolaadkraan. Aan de schotel zijn compacte Lintrailer semi-diepladers gekoppeld. Doordat deze trailers wat korter zijn blijven de combinaties ondanks de forse trekkers binnen de wettelijke maten. De opleggers zijn uitschuifbaar uitgevoerd. […]

The post Mooie spullen voor Wigchers appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Vier Renault T voor Keus & Mollink

27-07-2015 10:56 van Truckblog.nl

Veevervoerder Keus & Mollink heeft vier nieuwe Renault Trucks T- High Sleeper trucks aangeschaft. De trucks worden ingezet voor het vervoer van met name varkens. De 520 pk trekkers vervangen vier Renault Magnum trekkers. De Renault Trucks T High Sleeper voor Keus & Mollink worden ingezet als dubbel bemande trucks met bestemmingen door heel Europa […]

The post Vier Renault T voor Keus & Mollink appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

NickKoot truck geplunderd in Frankrijk

24-07-2015 9:28 van Truckblog.nl

De file’s door de blokkades door Franse Boze Boeren schijnen nu wat minder te worden, maar ook agressiever. Zo werd er gisteren een chauffeur van NickKoot in de buurt van Villefranche bedreigd door een aantal boeren.?De chauffeur werd gedwongen naar een boerenerf te rijden waar zijn lading vlees uit de oplegger getrokken werd. NickKoot werkt […]

The post NickKoot truck geplunderd in Frankrijk appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Wassen voor Assen?

23-07-2015 16:03 van Truckblog.nl

Onderweg naar Assen is de laatste kans om je truck af te soppen de truckwash van Aart van Looijengoed in Wijster. Vanuit Hoogeveen is dat afslag 29, en dan bovenaan rechts en vervolgens weer rechts. Na een stukje door het prachtige Drentse land vind je de truckwash naast de Scania dealer aan je rechterhand. Speciaal […]

The post Wassen voor Assen? appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Iveco Stralis voor LTO Klaaswaal

22-07-2015 14:55 van Truckblog.nl

IVECO Schouten heeft een nieuwe Iveco Stralis Hi-Way afgeleverd aan de firma L.T.O. Transport uit Klaaswaal. De nieuwe trekker heeft de 460pk en 2150Nm krachtige FPT Cursor 11 dieselmotor aan boord en is onder andere voorzien van een midlift-as, lichtbak en verstralers. De firma L.T.O. Transport uit Klaaswaal vervoert voornamelijk containers van en naar de […]

The post Iveco Stralis voor LTO Klaaswaal appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

50e Volvo voor St. van den Brink

22-07-2015 14:49 van Truckblog.nl

St. van den Brink heeft onlangs zes nieuwe Volvo FH trekkers aangeschaft. E?n van die zes trucks was de vijftigste Volvo die dit bedrijf ooit afnam bij dealer Harbers in Harderwijk. De zes nu afgeleverde Volvo FH-trekkers beschikken over 460 pk en worden ingezet in het koeltransport van levensmiddelen binnen Nederland, Belgi?, Frankrijk, Duitsland en […]

The post 50e Volvo voor St. van den Brink appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Nieuwe Benzen voor Van Schijndel

21-07-2015 14:16 van Truckblog.nl

Van Schijndel TransMission uit Helvoirt heeft die fraaie nieuwe Actros SuperStreamSpace trekkers in gebruik genomen. Twee trucks zijn ter vervanging van oudere exemplaren maar de derde betekent een uitbreiding van het wagenpark. Naast de nieuwe Actros trekkers nam Van Schijndel ook een nieuwe Citan bestelwagen in bedrijf voor de haastklusjes. Die kleine moet wel haast […]

The post Nieuwe Benzen voor Van Schijndel appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Iran gaat weer meedoen!

20-07-2015 22:42 van Truckblog.nl

Iran kan na een jarenlange boycot eindelijk weer meedoen op het wereldtoneel van de handel. Vooral de olie is een belangrijke bron van inkomsten voor de Iraniers. De kranen mogen weer open vanuit Iran, en dat was meteen te merken aan de olieprijs. Die daalde namelijk onmiddelijk op de wereldmarkt. Erg jammer alleen dat onze […]

The post Iran gaat weer meedoen! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Nieuwe versies DAF CF

20-07-2015 9:25 van Truckblog.nl

De DAF CF serie met de Paccar PX-7 motor is uitgebreid met een aantal meerassers. Deze DAF trucks maken gebruik van de 6,7 liter dieselmotor met vermogens van 283 of 314 pk. Dat is eigenlijk best veel als je bekijkt wat voor kleine motor dat is. Ik herinner me tijden dat je voor 320 pk […]

The post Nieuwe versies DAF CF appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Hydraulische vooras voor Mercedes

20-07-2015 9:15 van Truckblog.nl

Ook Mercedes-Benz levert voortaan de hydraulisch aangedreven vooras. Zo’n product verdient natuurlijk een eigen naam en dat werd heel internationaal ”Hydraulic Auxiliary Drive.”?Daar is geen woord?Duits bij maar gek genoeg?klinkt de afkorting?HAD in het Duits weer wel heel ‘eigen’ zullen we maar zeggen.. Mercedes-Benz heeft in ons land momenteel niet echt een programma voor de […]

The post Hydraulische vooras voor Mercedes appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9


rsseater.nl | auto-nieuws.eu | truckstart.nl
Google+