Rijden met de Hyundai Xcient

19-07-2015 13:41 van Truckblog.nl

In de komende BIGtruck lees je alles over de nieuwe bestelwagen van Hyundai, de H350. Deze nieuwe, op Europese leest geschoeide Hyundai ziet er veelbelovend uit. En die zware truck van Hyundai dan? Komt die nou ook nog naar europa? Nou, de ambities van de Koreanen zijn groot maar er moet eerst een netwerk worden […]

The post Rijden met de Hyundai Xcient appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Volvo FH voor Wijnsma

18-07-2015 19:22 van Truckblog.nl

Vandaag was ik met Ren? de Zwart van Wijnsma Transport op stap. Ren? sprokkelde vandaag zijn nieuwe combinatie bij elkaar. Sprokkelen ja, want eerst moest de truck worden opgehaald bij de interieur inrichter, vervolgens moesten we nog even langs Volvo dealer Nijwa om daarna bij VB Trailerbouw de nieuwe Volgelzang aanhangwagen op te pikken. Kortom, […]

The post Volvo FH voor Wijnsma appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Ravage voor Belgische grens

17-07-2015 13:25 van Truckblog.nl

Op de Belgische grens bij Hazeldonk, volgens mij net aan de Nederlandse kant is een tankwagen van Van de Brug verongelukt. Hoe en was is onduidelijk maar de DAF met tankoplegger staat keurig op de linkerbaan met de helft van de cabine er af. Ook de tank is behoorlijk beschadigd. Op de rechterbaan, een stukje […]

The post Ravage voor Belgische grens appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Grootste tankstation ter wereld blijf van Shell

17-07-2015 11:48 van Truckblog.nl

Het grootste tankstation ter wereld staat in Luxemburg, en je kent het vast wel. Het is Shell Berchem. Iedereen die daar ook maar in de buurt langs komt stopt om de tanks maximaal op te toppen want hier is de brandstof veruit het goedkoopste. De aanbesteding voor de komende tien jaar exploitatie ging wederom naar […]

The post Grootste tankstation ter wereld blijf van Shell appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Nieuwe Scania in het wild

15-07-2015 21:48 van Truckblog.nl

De nieuwe Scania prototypes komen steeds vaker voor in het wild. Hier zie je zo’n fieldtest truck die in Zweden gespot werd. Naar verluid mocht de Nederlandse chauffeur van de Mera truck zelfs even binnen kijken. Als hij daar foto’s van heeft hou ik me aanbevolen!

The post Nieuwe Scania in het wild appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

DAF XF voor Moeijes

14-07-2015 12:45 van Truckblog.nl

Moeijes transport heeft zes nieuwe DAF XF Super Space Cab trucks aan de vloot toegevoegd. De nieuwe combinaties maken deel uit van een verjonging van de vloot en daarbij zet Moeijes in op drie merken. Er werden zes Mercedes trucks, zes Volvo trucks en nu dus zes DAF trucks besteld. Eerder berichtte ik al over […]

The post DAF XF voor Moeijes appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

8 Volvo’s voor Van Wieren Special BV

14-07-2015 11:30 van Truckblog.nl

Van Wieren Special BV uit Emmeloord heeft acht nieuwe Volvo trekkers in bedrijf genomen. Het gaat om verschillende configuraties van de Volvo FH serie. E?n van die nieuwe trucks is deze FH 460 4×2 trekker met voorloopas. Van Wieren is vooral actief in het transport van zelfrijdende machines voor onder meer de wegenbouw, industrie en […]

The post 8 Volvo’s voor Van Wieren Special BV appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Scania met Palfinger voor Winder Limmen

13-07-2015 20:47 van Truckblog.nl

Winder Limmen BV heeft een serie nieuwe Scania trucks in gebruik genomen. Het gaat om vijf G450 trekkers en bakwagens en een R580 zwaartransport trekker. Alle zes zijn ze volledig luchtgeveerd en voorzien van fraaie RVS kisten. De helft van de trucks zijn verder uitgevoerd met potige Palfinger autolaadkranen. Recentelijk in gebruik genomen zijn de […]

The post Scania met Palfinger voor Winder Limmen appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Platooning, zin of onzin?

12-07-2015 22:21 van Truckblog.nl

Zelfrijdende trucks en platooning zijn momenteel items waar de industrie zich erg mee bezig houdt. Prachtige techniek wordt aangewend voor allerlei toekomstvisies voor een hogere efficiency en een beter milieu. Toch is er een methode die onmiddelijk toepasbaar is, die geen computers nodig heeft en die ongelofelijke milieuvoordelen met zich mee brengt. Nieuwsgierig? In BIGtruck […]

The post Platooning, zin of onzin? appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Volvo FH16 750 in BIGtruck RoadTest

11-07-2015 9:23 van Truckblog.nl

In BIGtruck online magazine nummer zeven lees je ondermeer onze test van de Volvo FH16 750. Volvo is nog steeds de vermogenskampioen met deze auto en Tim de Jong onderzocht wat dat je kost aan brandstof.

The post Volvo FH16 750 in BIGtruck RoadTest appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Terugkijken naar Burdaard

09-07-2015 15:18 van Truckblog.nl

Het is al weer een paar weken geleden, dat leuke feestje in Burdaard. In BIGtruck online magazine kun je een reportage zien over dat truckfestival waar we een aantal leuke trucks voor je op de plaat zetten. Hier nog wat plaatjes. Voor de rest klik je op het BIGtruck logo!

The post Terugkijken naar Burdaard appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

De nieuwe Veenplant DAF

09-07-2015 13:28 van Truckblog.nl

Na de spectaculaire Mercedes-Benz Actros zet Veenplant nu een hele dikke DAF op de weg. Hier zie je de eerste foto’s van de DAF XF Super Space Cab bakwagen, vers uit de spuiterij. Het geheel ziet er weer bijzonder smaakvol uit met dat felle groen, gecombineerd met grijs. Opvallend zijn de onderspoiler en de zonneklep […]

The post De nieuwe Veenplant DAF appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Zes keer Actros voor Spaansen

08-07-2015 16:07 van Truckblog.nl

Spaansen uit Winkel heeft met zes nieuwe Actros trekkers een mooie stap gemaakt in de verduurzaming van het wagenpark. Spaansen wil de nieuwe Mercedes trucks over een langere periode vergelijken met de Iveco en MAN trucks in de vloot. Met de zes Mercedes-Benz Actros 2442LS Midlift trekkers met kipper hydrauliek maakt Mercedes-Benz zijn rentree in […]

The post Zes keer Actros voor Spaansen appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

DAF LF Super Space Cab

08-07-2015 13:30 van Truckblog.nl

Gisteren spotte ik deze bijzondere DAF LF in Asten. Er staan regelmatig Engelse verhuiswagens bij Nobis maar dit bleek bij nader inzien een autotransporter te zijn. Ik mocht zelfs even binnen kijken, maar geen foto’s maken helaas.. Geloof me als ik je zeg dat er heel bijzonder spul in vervoerd wordt! Heel bijzonder is ook […]

The post DAF LF Super Space Cab appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

MAN voor Porsche Centrum Gelderland

08-07-2015 9:51 van Truckblog.nl

Porsche Centrum Gelderland heeft een fraaie nieuwe MAN in gebruik genomen. De MAN TGX XLX is door Tijhof voorzien van een fraaie opbouw voor het vervoer van Porsches. Heel bijzonder is de kleurstelling en de afwerking. Het glanzende zwart in combinatie met de ‘Martini Racing’ strepen compineert schitterend. Heel fraai is ook de carbon finish […]

The post MAN voor Porsche Centrum Gelderland appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Renault in BIGtruck RoadTest

05-07-2015 22:13 van Truckblog.nl

Maandag en dinsdag ben ik onderweg met een fraaie Renault Trucks T vanuit Asten. Met onze eigen BIGtruck Pacton test trailer gaan we de Fransoos eens stevig onderhanden nemen. Maandag zijn we vooral bezig met fotografie en meetwerk, dinsdagochtend vroeg gaan we de Ardennen in. Dus als je een Renault T ziet rijden met de […]

The post Renault in BIGtruck RoadTest appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Nieuws van DAF

05-07-2015 22:07 van Truckblog.nl

Onlangs waren we te gast bij DAF Trucks om kennis te nemen van het nieuws voor dit jaar. De Euro-6 generatie van DAF is namelijk op een aantal fronten stevig onder handen genomen waardoor de trucks nog zuiniger zijn geworden. In BIGtruck lees je er alles over, en binnenkort zie je ook in BIGtruck de […]

The post Nieuws van DAF appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Volume kippers voor Jelle Bijlsma

04-07-2015 21:16 van Truckblog.nl

Jelle Bijlsma Transport heeft twee MAN vijf assers in gebruik genomen met 35 kuub kippers van Vossebelt. Hiermee hebben deze kippers de inhoud en het laadvermogen van een kippertrailer! Meer over deze stoere MAN trucks met hun enorme bakken vind je op www.trailertotaal.nl

The post Volume kippers voor Jelle Bijlsma appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Kermis: voor sommigen zijn de trucks de attractie!

04-07-2015 19:40 van Truckblog.nl

Ook de kermis is er weer. Dat zou niet zo bijzonder zijn, ware het niet dat er weer een prachtig neo-klassiek wagenpark wordt opgesteld. Denk aan een Iveco EuroTech, een MAN TG-A, twee Scania’s 82. Wat zouden de kilometerstanden intussen zijn? De mooiste trucks heb ik even gefotografeerd, want dat is weer eens wat anders […]

The post Kermis: voor sommigen zijn de trucks de attractie! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Leger DAF’s in Harderwijk

04-07-2015 19:30 van Truckblog.nl

Vandaag had het Artillerie museum een uitje. Met uiteenlopende legervoertuigen werd Harderwijk bezocht. Wat opvalt is dat ze daar bij DAF in het verleden wel heel wat afwijkende constructies maakten. DAF schijnt in de race te zijn voor een nieuwe legerorder die 3300 trucks omvat. We zijn benieuwd of DAF dit gaat winnen, of dat […]

The post Leger DAF’s in Harderwijk appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Bijzondere Scania’s voor Bakker

04-07-2015 14:43 van Truckblog.nl

Bakker uit het Friese Reduzum heeft twee bijzonder Scania’s in gebruik genomen. Het gaat om een 10×4 en een 6×4. Vooral de vijf assige 10×4 is een bijzonder ding. Scania heeft sinds enkele jaren een volledig 10×4 fabrieksconcept dat geheel op de fabriekslijn wordt gebouwd. De voordelen zijn onder andere het gebruik van standaard componenten […]

The post Bijzondere Scania’s voor Bakker appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Renault Infomax

01-07-2015 16:33 van Truckblog.nl

Onder het motto ‘op zoek naar de laatste druppel’ waren we onlangs in Frankrijk te gast bij Renault Trucks. We werden daar bijgepraat over de laatste ontwikkelkingen op het gebied van efficient rijden en brandstofbesparing. Het Renault Infomax systeem is daarbij een belangrijke tool die gebruikt kan worden om de chauffeurs verder te trainen. In […]

The post Renault Infomax appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

VW T6, van bouwvakker tot kakker!

01-07-2015 16:24 van Truckblog.nl

Eerder deze week reed ik in Stockholm met de nieuwe T6 van Volkswagen. Daarbij lag de focus natuurlijk op de standaard witte busjes met het lichtste motortje, dat begrijp je natuurlijk wel. Daarnaast waren er ook de peperdure Multivan uitvoeringen waarmee we mochten spelen. Met 204 pk, een DSG bak en een interieur dat eigenlijk […]

The post VW T6, van bouwvakker tot kakker! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Volvo’s voor Moeijes

01-07-2015 13:03 van Truckblog.nl

Moeijes Internationale Transporten kennen we vooral van de DAF combi’s waar ze mee rijden. Het bedrijf lijkt nu zijn kansen te willen spreiden door ook voor Volvo en Mercedes-Benz te kiezen. Onlangs werden er zes nieuwe Volvo FH460 Globetrotter XL motorwagens met aanhangers afgeleverd die deel uitmaken van de verjonging en daarmee verduurzaming van de […]

The post Volvo’s voor Moeijes appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Volvo vijf assers af fabriek

30-06-2015 21:27 van Truckblog.nl

Volvo komt met een aantal noviteiten voor met name het bouwsegment. Een opvallend nieuwtje is dat Volvo voortaan af-fabriek vijfassers levert. Nieuw daarbij is ook dat het ‘Dynamic Steering’ systeem nu ook leverbaar is voor dubbele voorassen. Verder is de maximale technische capaciteit van de dubbele voorassen toegenomen van 18 naar 20 ton. Volvo levert […]

The post Volvo vijf assers af fabriek appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

A.s. zaterdag: Truckrun Barendrecht

30-06-2015 20:37 van Truckblog.nl

Aanstaande zaterdag, 4 juli,?wordt de Truckrun Barendrecht gehouden. Een groot feest dat geopend wordt door Inge de Bruijn. Later zullen ook ‘De Deurzakkers’ en ‘Anita en Ed’ hun medewerking verlenen aan het welslagen van dit grote feest. Zoals je op de poster kunt zien is de toegang gratis vanaf 10 uur op het Hillfresh terrein […]

The post A.s. zaterdag: Truckrun Barendrecht appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Scania’s R730 voor Van Wieren

28-06-2015 11:34 van Truckblog.nl

Van Wieren uit Emmeloord heeft een paar indrukwekkende machines op de weg gezet. We kregen daar een keurig persbericht over van Scania, maar vreemd genoeg lieten die vooral de Nooteboom diepladers zien. Schitterende trailers trouwens hoor, maar van Scania verwacht je dat de lens gericht wordt op wa ter voor staat. Gelukkig had ik net […]

The post Scania’s R730 voor Van Wieren appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Freightliner Inspiration

28-06-2015 9:25 van Truckblog.nl

Met de Freightliner Inspiration Truck zet Daimler Trucks of North America (DTNA) niet alleen een hele mooie, maar ook een hele slimme truck neer. Onder de fraaie neus zit zoveel techniek dat deze Freightliner zelfstandig kan rijden! Dat wil zeggen, manouevreren en door de stad rijden moet je nog zelf doen, maar eenmaal op de […]

The post Freightliner Inspiration appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

TruckTour Bolsward in BIGtruck

27-06-2015 16:33 van Truckblog.nl

In de nieuwe BIGtruck vind je ondermeer een reportage over de TruckTour in Bolsward. Een leuk evenement waar niet alleen de chauffeurs, maar ook de gelegenheids bijrijders erg van genoten. Hier nog wat foto’s, de rest vind je in BIGtruck. Klik op de banner voor het nieuwste nummer!

The post TruckTour Bolsward in BIGtruck appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Wicky in BIGtruck!

27-06-2015 9:22 van Truckblog.nl

In het nieuwe BIGtruck online magazine wat vanaf gisteren live staat onder meer onze Ladytrucker Wicky Hofstra. Wicky, oftwel Irene Hofma, werkt voor Niek Dijkstra waar ze op een stoere rode Renault Magnum rijdt. Lees het hele verhaal met meer foto’s in BIGtruck. Klik op de banner voor het magazine!

The post Wicky in BIGtruck! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Hooymeijer Vlaardingen gaat voor Stralis

25-06-2015 20:40 van Truckblog.nl

Hooymeijer Transport uit Vlaardingen heeft gekozen voor twee nieuwe Iveco Stralis Hi-Way trekkers. Het gaat om voorloopas trekkers met de Cursor 11 non-EGR motor met een vermogen van 460 pk. Het koppel bedraagt maximaal 2150 Nm. De voorloopas is hydraulisch gestuurd en is liftbaar uitgevoerd. Hooymeijer zet de trekkers voornamelijk in voor het verover van […]

The post Hooymeijer Vlaardingen gaat voor Stralis appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Hoe meer assen..

25-06-2015 19:37 van Truckblog.nl

Hoe meer assen hoe beter lijkt het soms. Natuurlijk hebben meer assen alleen zin als je er wat aan hebt. Zo vind ik deze bulkoplegger van Van ‘t Blik altijd nog superstoer met die vier assen. Het ding loopt alleen in Nederland met schelpen en om dan de 50 ton uit te kunnen nutten heb […]

The post Hoe meer assen.. appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Kamaz met een neusje naar Le Dakar!

24-06-2015 20:51 van Truckblog.nl

En dit zou de nieuwe Kamaz rallytruck zijn! Dat is tenminste wat ik begrijp van de Russische teksten die er bij deze foto stonden. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Wie had dat toch ooit gedacht, dat Kamaz het voorbeeld van Team de Rooy zou volgen! Zoals bekend is de gewichtsverdeling bij een […]

The post Kamaz met een neusje naar Le Dakar! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

DAF Transport Efficiency

23-06-2015 20:43 van Truckblog.nl

Gisteren waren we te gast bij de DAF Transport Efficiency days, een leuk pers evenement op de proefbaan in St Oedenrode. Speciaal voor de verzamelde pers stonden er een aantal fraaie combinaties klaar om aan de tand te voelen. Uiteraard de nieuwste ‘Silent’ en ‘Light’ concept trucks, maar ook dikke vierassers zoals de FAK containerwagen […]

The post DAF Transport Efficiency appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

MAN is honderd!

22-06-2015 11:03 van Truckblog.nl

Het truckmerk MAN is vandaag jarig! Er is in honderd jaar het ??n en ander veranderd in de wereld, en zo ook in de wereld van de trucks. In Nederland vieren we de honderste verjaardag met de MAN 100 Edition, een speciale versie van de MAN TGX XXL. Afgelopen weekend mocht ik even spelen met […]

The post MAN is honderd! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Truckshow Ulrum by Rens Lindeboom

22-06-2015 9:58 van Truckblog.nl

Zoals ik gisteren al zei, dit was ??n groot Noordelijk festival weekend. Met allerlei regionale festivals moet je keuzes maken, en gelukkig koos Rens Lindeboom voor een feestje waar ik niet was! Hij ging gezellig naar Ulrum waar hij deze foto’s maakte. Voor de komende BIGtruck werd dit te veel en bovendien is dat nummer […]

The post Truckshow Ulrum by Rens Lindeboom appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Open dag Fryske DAF dealers

21-06-2015 20:46 van Truckblog.nl

Het was gisteren wel een evenementendagje hier in Noord Nederland. Truckshows waren er in Ulrum en?Burdaard terwijl de Scania dealer in Joure een feestje had. In Heerenveen pakten de verzamelde DAF dealers en servicebedrijven stevig uit. Alex Miedema vond in zijn drukke schema een momentje om er even langs te gaan. Hier zie je een […]

The post Open dag Fryske DAF dealers appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Burdaard was top!

20-06-2015 22:01 van Truckblog.nl

Vandaag was het Truckfestival in Burdaard en dat werd een bijzonder gezellig feestje. Het begon met een rondrit door de prachtige omgeving waarna de trucks een plek vonden in de weilanden rondom het dorp. In een heerlijke gemoeddelijke sfeer werden de trucks bewonderd, werd er een drankje gedronken en werden er verhalen en ervaringen uitgewisseld. […]

The post Burdaard was top! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Strakke DAF van Heuver

19-06-2015 13:10 van Truckblog.nl

Zomaar een DAF, bij het stoplicht in Harderwijk gisteren. En toch was het even twee keer kijken. Het kleurenschema wat Gerben Heuver toepast is namelijk vrij bijzonder. Blauw en geel doen het altijd goed en dit is een originele invulling. Vooral bij de deuren is het heel apart gedaan. Ook de grille is leuk gedaan […]

The post Strakke DAF van Heuver appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

De Remmers FH16

19-06-2015 9:15 van Truckblog.nl

Gisteravond spotte ik deze fraaie FH16 6×4 van Remmers. Dit was ruim twee jaar geleden de allereerste in ons land van dit model en de trekker staat er nog puik bij. De oranje FH doet het volgens de chauffeur bijzonder goed en hij heeft nog geen dag spijt van zijn overstap vanaf dat andere Zweedse […]

The post De Remmers FH16 appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Actros met Turbocompound voor Bosman Nisse

18-06-2015 21:16 van Truckblog.nl

Transportbedrijf G. Bosman uit Nisse nam onlangs een dikke 520 pk sterke Actros in gebruik. Deze 2652 L DNA 6×2 maakt gebruik van turbocompound techniek. Dat is zeg maar een extra turbo die de restenergie, dus de luchtstroom na de eerste turbo nog een keer gebruikt. De beweging van dit extra schoepenrad worden via een […]

The post Actros met Turbocompound voor Bosman Nisse appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

WSI Goes USA

17-06-2015 21:31 van Truckblog.nl

Verzamelaars van 1:50 modellen kennen allemaal de frustratie wel. Soms vind je schitterende modellen van Amerikaanse trucks, maar eigenlijk bijna nooit op de juiste schaal. Dat gaat nu veranderen want WSI komt met modellen van de Paccar merken Kenworth en Peterbilt! In opdracht van Paccar zal WSI de Kenworth modellen C500, T680 en de Peterbilt […]

The post WSI Goes USA appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Strakke DAF voor Eppinga Hout

17-06-2015 20:36 van Truckblog.nl

Eppinga Hout en Bouwmaterialen heeft een heel nieuw span op de weg gezet. Voor een gloednieuwe trailer staat een hele strakke nieuwe DAF XF met een lage cabine. Deze ‘Comfort Cab’ zie je niet vaak waardoor het een vrij bijzonder model is. Zo in de frisse kleurtjes van Eppinga ziet het er bijzonder goed en […]

The post Strakke DAF voor Eppinga Hout appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

A.s zaterdag Truckfestival Burdaard

17-06-2015 11:43 van Truckblog.nl

Aanstaande zaterdag wordt in het Friese Burdaard het 9e Truckfestival Burdaard gehouden. Alle bekende ingredienten zijn aanwezig met een oldtimer show, een chauffeursmarkt met braderie en onder meer een alcohol rijsimulator. Verder is het mogelijk om helicopter rondvluchten te doen, mag je rijden in een echte truck en kun je spelen met een zestig tons […]

The post A.s zaterdag Truckfestival Burdaard appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Duitsers: Grenzen dicht!

16-06-2015 13:55 van Truckblog.nl

De Duitse minister van binnenlandse zaken Thomas de Maizi?re waarschuwt dat het land de grenzen dicht gaat gooien als Europa geen oplossing weet te vinden voor het enorme vluchtelingen probleem. Als Europa zijn verantwoordelijkheid niet neemt dan kan dat leiden tot een einde aan het vrije verkeer binnen Europa, zo waarschuwde hij de Europese Unie. […]

The post Duitsers: Grenzen dicht! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

BIGtruck RoadTest R730

16-06-2015 13:31 van Truckblog.nl

In de nieuwe BIGtruck vind je onder meer de roadtest met de nieuwe Scania R730 in Euro-6 uitvoering. Zo’n stoere V8 machine is natuurlijk een grote kick, en zeker in de nieuwste vorm met de Streamline cabine is zo’n Scania de droom van menig chauffeur. Check het verhaal met het filmpje in BIGtruck online magazine […]

The post BIGtruck RoadTest R730 appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Boek over grensovergang Denekamp

16-06-2015 13:14 van Truckblog.nl

Grensovergang Denekamp had in de jaren tachtig en negentig een magische klank onder truckspotters. Heel Scandinavi? kwam daar voorbij en vooral in de weekends was het er een drukte van belang. Reinder Meijer en Mario van Lint fotografeerden jarenlang al dat moois en daar hebben ze nu een boek van uitgegeven. In ‘Denekamp Volume 1′ […]

The post Boek over grensovergang Denekamp appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Containertrucking in Heerenveen

16-06-2015 12:06 van Truckblog.nl

Niek3 Niek1 (2) Niek1 (1) Heerenveen is niet de eerste plek waar je aan denkt voor een container terminal, maar toch heeft Niek Dijkstra daar behoorlijk wat succes mee. Het bedrijf telt inmiddels 26 trekkende eenheden waarvan de meesten in de bekende bruin-gele huisstijl gespoten zijn. Hele opvallende kleurtjes die de laatste jaren wat fine-tuning […]

The post Containertrucking in Heerenveen appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Tankpool24 Truckracing op Speedline

15-06-2015 18:43 van Truckblog.nl

Het Tankpool24 Truckracing team doet mee aan het FIA European Truck Racing Championship. Het team rijst met Mercedes race trucks die dit jaar op Speedline wielen staan. Dat schijnt heel bijzonder te zijn want daar stuurt het team een persbericht van uit. Er zijn dit jaar acht races op verschillende circuits in Europa voor het […]

The post Tankpool24 Truckracing op Speedline appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Van der Veen Garijp gaat op in Combex

14-06-2015 11:46 van Truckblog.nl

Cobex groeit steeds verder. Na de overname van het failliete Van der Veen uit Burgum vorig jaar ‘fuseert’ nu Van der Veen uit Garijp met Combex. Dat woord ‘fuseert’ staat tussen haakjes want zo staat het op de facebook pagina van Van der Veen. Volgens andere bronnen is het gewoon een volledige overname. De ‘rode’ […]

The post Van der Veen Garijp gaat op in Combex appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Met losse handen in de USA

13-06-2015 17:19 van Truckblog.nl

Onlangs was ik in de USA voor de introductie en een allereerste ‘hands on’ experience met de Freightliner Inspiration truck. Een truck van de toekomst, maar dan met dit verschil dat deze truck gekentekend en al de weg op gaat in de USA! De indrukwekkende presentatie was op de Hoover Dam en laat het spectakel […]

The post Met losse handen in de USA appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

DAF XF vierasser voor Krommenhoek

13-06-2015 12:56 van Truckblog.nl

Krommenhoek Metals in Rotterdam heeft een nieuwe DAF XF FAK 8×2 in gebruik genomen. Nu denk je waarschijnlijk?‘what the fak?’ maar dat is de typeaanduiding van DAF voor dit chassis. Het betekent dat de drie achterassen in een triple opstelling zijn geplaatst. De middelste as van de drie is aangedreven. De voorloopas is enkellucht uitgevoerd […]

The post DAF XF vierasser voor Krommenhoek appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Fraaie MAN trucks voor Oenema

12-06-2015 16:46 van Truckblog.nl

Oenema Transport uit het Friese Oosterwolde zet sinds enige tijd vijf nieuwe MAN trucks in. E?n daarvan is een vuilnis wagen, vier zijn uitgerust als trekker. De trekkers worden voornamelijk inzet met kipper trailers. Oenema is namelijk actief in de handel en het transport in zand en grind, en doet verder aan grond, weg- en […]

The post Fraaie MAN trucks voor Oenema appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

DAF lichtgewicht concept

12-06-2015 14:38 van Truckblog.nl

DAF trucks presenteert met het ”Future Truck Chassis Concept” een lichtgewicht aluminium chassis voor de LF serie. Het chassis heeft twee gepatenteerde innovaties en het is maar liefst 500 kilo lichter dan een gebruikelijk, stalen truckchassis. 500 kilo lijkt niet veel maar in het distributiesegment is het een enorme winst. Het zorgt niet alleen voor […]

The post DAF lichtgewicht concept appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Nieuwe serie van Volvo: Reality Road

11-06-2015 9:11 van Truckblog.nl

Volvo voegt in de reeks bijzondere filmpjes nu een complete serie toe. Onder de naam Reality Road wordt de Zweeds- Amerikaanse zangeres Mapei gevolgd tijdens haar tour. Uiteraard staat daarbij de Volvo truck in de hoofdrol. Volvo kennende worden stunts niet uit de weg gegaan. Zo zie je de truck hier op twee wielen rijden. […]

The post Nieuwe serie van Volvo: Reality Road appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Volkswagen Trucks

10-06-2015 16:36 van Truckblog.nl

Zoals je weet is Volkswagen inmiddels eigenaar van zowel MAN als Scania. Zelf produceert Volkswagen echter ook zware trucks in Brazili?. De Volkswagen Constellation wordt onder meer in Latijns Amerika en in Afrika verkocht. Duidelijk is dat Volkswagen de truck divisies in elkaar wil schuiven voor een optimaal resultaat. De verschillende merken moeten elkaar versterken […]

The post Volkswagen Trucks appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Cat: Rijdend lossen

10-06-2015 14:26 van Truckblog.nl

Een knikdumper op Truckblog? Ach, waarom niet eigenlijk. Ik mag me steeds vaker ook met dit soort machines bemoeien en dat is ook erg leuk om te doen. De verschillen zijn minder groot dan je denkt met de truckwereld. Ook in de wereld van het grote gele materiaal gaat het vandaag de dag namelijk meer […]

The post Cat: Rijdend lossen appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

MAN trucks voor A. de Bruijn

10-06-2015 9:11 van Truckblog.nl

A. de Bruijn uit Giessenburg rijdt containers en stukgoed. Daarvoor heeft het bedrijf zeven trucks op de weg waarvan inmiddels twee van het merk MAN. Vorig jaar kocht De Bruijn twee merken Euro-6 trucks en de MAN blijkt na een jaar gewoon de zuinigste. Bovendien is de chauffeur erg tevreden over het comfort, de rust […]

The post MAN trucks voor A. de Bruijn appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Renault Trucks T voor Red Bull Racing

09-06-2015 13:45 van Truckblog.nl

Zeven nieuwe Renault Trucks T520 trekkers met hoge slaapcabines geven het Red Bull Formule 1 team vleugels. De trucks worden ingezet om het Red Bull Tree House tussen de races door te vervoeren. De Tree House is tegelijkertijd een mobiele werkplaats en een kantoor. Het is bedoeld ter? ondersteuning van het Red Bull Formule 1 […]

The post Renault Trucks T voor Red Bull Racing appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9


rsseater.nl | auto-nieuws.eu | truckstart.nl
Google+