Omrin Toertocht 2015

08-06-2015 11:39 van Truckblog.nl

Het afgelopen weekend stond behoorlijk in het teken van de rondritten, truckruns en andere truck-gerelateerde feestjes. ||Zojuist ontving ik een enorm aantal foto’s van de Omrin Toertocht ”Met zijn allen” 2015. Alles hier publiceren gaat wat ver maar hier een kleine selectie. Ik zeg dank voor de foto’s Jan Guichelaar!

The post Omrin Toertocht 2015 appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

16 nieuwe Scania’s voor Freesmij

08-06-2015 8:33 van Truckblog.nl

Freesmij heeft een serie van zestien nieuwe Scania’s aangeschaft.?Het gaat om acht?trekkers en acht bakwagens. De trekkers zijn?van het type P450. De 450 pk uitvoering van Scania maakt?net als de 410 pk versie geen gebruik van EGR. Alleen AdBlue dus, en geen recyrculatie van uitlaatgassen. Dat zorgt er in ieder geval voor dat je minder […]

The post 16 nieuwe Scania’s voor Freesmij appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Uit de oude doos: Scammell

07-06-2015 16:14 van Truck en milieu

In 2013 brachten we een bezoek aan de Commercial Motorshow in Birmingham en daar staan altijd schitterende oude Engelse trucks. De Britten hebben een enorme geschiedenis op auto- en truckgebied en daar is gelukkig veel van bewaard. Het merk Scammell bijvoorbeeld produceerde trucks, of eigenlijk ‘Lorry’s” zoals ze dat zo mooi noemen tussen 1921 en […]

The post Uit de oude doos: Scammell appeared first on BIGtruck.

Lees het hele artikel op Truck en milieu

Nienoord Truckrun in BIGtruck

07-06-2015 15:50 van Truckblog.nl

In de nieuwe BIGtruck kun je ondermeer even terugkijken naar de truckrun in Leek van de Nienoord Truckers. Het festival seizoen is volop losgebarsten en in het komende nummer lees je alles over de Truck Tour Bolsward en het Truckfestival in Birdaard. Dat laatste feestje moet nog komen trouwens, dat is op 20 juni. Voor […]

The post Nienoord Truckrun in BIGtruck appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

CVF Chauffeurs Event

06-06-2015 18:08 van Truckblog.nl

Vandaag werd door de Chauffeurs Vereniging Friesland het Chauffeurs Evenement gehouden in Leeuwarden. Of het nou het mooie weer was of de locatie, daar op het Leeuwarder industrieterrein, ik weet het niet maar de belangstelling viel wat tegen. Wellicht komt dat ook doordat er geen rondrit door en rond de stad bij was deze keer. […]

The post CVF Chauffeurs Event appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

BIGtruck ‘Plak en win’ actie

06-06-2015 17:59 van Truck en milieu

De BIGtruck sticker zie je steeds vaker verschijnen in het straatbeeld en dat willen we natuurlijk promoten. Vandaar dat we vanaf nu met enige regelmaat prijsjes weggeven aan sticker plakkers. De eerste is Hendrik Heslinga uit Arum. Hendrik rijdt voor Lootsma uit Bolsward met een DAF CF SpaceCab. Hendrik leest regelmatig BIGtruck. Soms onderweg op […]

The post BIGtruck ‘Plak en win’ actie appeared first on BIGtruck.

Lees het hele artikel op Truck en milieu

Stralis voor Hoogendoorn

05-06-2015 19:49 van Truck en milieu

Hoogendoorn Transport BV uit Zwijndrecht heeft een nieuwe Iveco Stralis Hi-Way in gebruik genomen. Het is de derde Stralis van dit model in de vloot van Hoogendoorn. De twee eerder aangeschafte Iveco trucks doen het zodanig dat Hoogendoorn besloot tot de aanschaf van deze derde. De nieuwe trekker heeft een 420pk sterke Cursor 11 dieselmotor […]

The post Stralis voor Hoogendoorn appeared first on BIGtruck.

Lees het hele artikel op Truck en milieu

Dynamic Rush groeit

05-06-2015 8:46 van Truckblog.nl

Dynamic Rush is een snel groeiend transportbedrijf uit het Noord-Hollandse Assendelft. Het bedrijf bestaat al langer, maar sinds de overname door Rick de Ruiter in 2011 groeide het uit van twee naar 27 voertuigen. Bijzonder is dat de vloot alle modellen van zowel MAN Trucks als van Volkswagen Bedrijfswagens omvat: van Volkswagen Caddy tot MAN […]

The post Dynamic Rush groeit appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Stoere FH 8×2 met een extra pootje

05-06-2015 8:38 van Truckblog.nl

Deze Volvo FH500 8×2 heeft een extra steunpoot aan de voorkant. Het ontwerp van de FH cabine wordt er niet mooier op met zo’n extra stalen doosje voor de grille, maar functioneel is het wel. Doordat er voor een laag dak gekozen is kan er met de 85 Tonmeter zware HMF autolaadkraan ook voorover gewerkt […]

The post Stoere FH 8×2 met een extra pootje appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

R730 in BIGtruck RoadTest

05-06-2015 8:29 van Truckblog.nl

In de nieuwe BIGtruck kun je nu alles lezen over de Scania R730. Wij namen deze ‘king of the Road’ mee op onze Ardennenroute om te zien wat ie waard is. Brullen doet ie niet meer, deze fluisterkoning maar aan trekkracht ontbreekt het hem niet! Derde baantje op links en doorrrr in de Ardennen! Hoogst […]

The post R730 in BIGtruck RoadTest appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Belgisch wegvervoer gaat protesteren

04-06-2015 13:33 van Truck en milieu

Op 18 juni organiseren de gezamenlijke organisaties in het Belgische wegvervoer een protest tegen de tolplannen van hun regering. De Febetra heeft het initiatief maar ook de andere organisaties sluiten. Er wordt een grote hoeveelheid trucks opgetrommeld die naar Brussel zal rijden. De organisatie benadrukken dat ze niet de intentie hebben om de boel te […]

The post Belgisch wegvervoer gaat protesteren appeared first on BIGtruck.

Lees het hele artikel op Truck en milieu

Scania Fleet Consultancy ook voor MAN

04-06-2015 8:58 van Truckblog.nl

Met Scania Fleet Consultancy wil Scania klanten helpen om het verbruik nog verder terug te dringen. Dit systeem waarbij het rijgedrag van chauffeurs nauwlettend wordt geanalyseerd is niet alleen toepasbaaar op Scania trucks, maar op alle merken. Bij Van Amerongen Kamphuis in Barneveld werden bijvoorbeeld 110 chauffeurs getraind door Scania, maar de meesten daar van […]

The post Scania Fleet Consultancy ook voor MAN appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Reinigings Demo Dagen

03-06-2015 23:30 van Truckblog.nl

Vandaag is de tweede en laatste dag van de Reinigings Demo Dagen in Lelystad. Een ontzettend leuk evenement voor wie geintereseerd is in vuilniswagens, kraantjes, containers, kliko’s, enorme stofzuigers en trucks. Je kunt er bijvoorbeeld rijden met een Scania op LNG, maar ook met een dikke V8! Verder heel veel aandacht voor milieuvriendelijke oplossingen zoals […]

The post Reinigings Demo Dagen appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

MAN Kurzhauber met pensioen

03-06-2015 19:55 van Truck en milieu

Tijdens de rij impressie met de MAN EfficientLine 2, waarover je alles nog gaat lezen in BIGtruck, kwamen we deze gepensioneerde MAN Kurzhauber tegen. De term ‘Kurzhauber’ staat voor korte motorkap. Dit type MAN kenmerkte het merk voor een groot deel in de tweede helft van de vorige eeuw. Het type hier op de foto, […]

The post MAN Kurzhauber met pensioen appeared first on BIGtruck.

Lees het hele artikel op Truck en milieu

Slimme, lichte Iveco’s voor Salari

02-06-2015 19:31 van Truck en milieu

Bulkvervoerder Salari uit het Limburgse Sittard heeft een lichte en slimme Iveco Stralis in gebruik genomen. Kenmerk van deze Iveco is dat Euro 6 wordt gehaald zonder gebruik te hoeven maken van EGR.? Dit is de eerste van vier Stralissen voor Salari, die dankzij de slimme tankoplossing die Iveco in Hannover liet zien, toch alles […]

The post Slimme, lichte Iveco’s voor Salari appeared first on BIGtruck.

Lees het hele artikel op Truck en milieu

Nieuwe spullen voor A.G. van Geffen

02-06-2015 15:21 van Truckblog.nl

A.G. van Geffen transport uit Hedel heeft geinvesteerd in mooie nieuwe spullen. Zo zijn er nieuwe DAF CF400 Silent Space Cab trekkers aangeschaft met een fraaie spoilerset en de Skylights in het dak. Mooi is dat ook de zonneklep niet wegbezuinigd is zoals je vandaag de dag net wat te vaak ziet. Achter de frisse […]

The post Nieuwe spullen voor A.G. van Geffen appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Licht bouwen kan te ver gaan..

01-06-2015 19:28 van Truckblog.nl

Licht bouwen betekent meer netto aan lading meenemen, en dat is waar de munten verdiend worden. Logisch dus dat lichtgewicht trailers hot zijn, vooral in een land als Amerika waar de maximale gewichten nog verder beperkt zijn dan in Europa. Toch kun je ook te ver gaan, zo ondervond deze trucker. Of hij gewoon te […]

The post Licht bouwen kan te ver gaan.. appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

2015: Een echt RAI jaar!

01-06-2015 17:53 van Truckblog.nl

2015 is een echt RAI jaar, dubbel en dwars zelfs want volgens mij wordt dit het eerste jaar ooit waarin er zowel een BedrijfsautoRAI als een AutoRAI gehouden worden. De AutoRAI hebben we inmiddels achter de rug en we lopen ons nu warm voor de grote jongens. En meisjes natuurlijk! Van 20 tot en met […]

The post 2015: Een echt RAI jaar! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

BCU neemt Joh. vd Zand over

01-06-2015 10:30 van Truck en milieu

Bergingsbedrijf Johan van der Zand wordt overgenomen door Bergings Combinatie Utrecht. Dit bedrijf bestaat uit Collewijn Groep en Modern Berging Utrecht.?Johan van der Zand gaat na 35 jaar samen met zijn vrouw Dinie van zijn pensioen genieten. BCU breidt met deze overname haar dienstverlening op het gebied van internationale vrachtwagenberging en exclusief special- en classic […]

The post BCU neemt Joh. vd Zand over appeared first on BIGtruck.

Lees het hele artikel op Truck en milieu

Vixen, ooit van gehoord?

01-06-2015 9:15 van Truckblog.nl

Gisteren zag ik zomaar een Vixen rijden, zomaar in het wild op een Nederlandse snelweg. Daar moest ik met de telefoon natuurlijk even een foto van schieten! Ik moet je bekennen dat ik dit voertuig helemaal niet kende totdat ik er gisteren eentje zag rijden. Google bracht uitkomst met Wikipedia: Het blijkt te gaan om […]

The post Vixen, ooit van gehoord? appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Oenema Sarafijn Talanttour

30-05-2015 13:10 van Truckblog.nl

Het is weer de tijd van de truckruns en de festivals. Op heel veel locaties in het land wordt er gereden met gehandicapten. Soms vanuit stichtingen zoals de befaamde ‘Hoogvliegers’ soms vanuit regionale truckfestivals en soms zelfs vanuit de bedrijven zelf. Een mooi voorbeeld is de ‘Oenema Groep Serafijn Talanttour’ die vanmorgen?gereden werd. Oenema uit […]

The post Oenema Sarafijn Talanttour appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Scania R730 V8, zonder uitlaat?

29-05-2015 12:25 van Truckblog.nl

E?n van de kenmerken van de stoere V8 machines van Scania was tot voor kort het fraaie sierstukje rondom de uitlaatpijp. In de linker zijfender zat dan zo’n verchroomd stukje metaal wat de uitlaat er net even wat meer uit liet springen. Een?fraai accentje waarmee de V8 modellen zich weer net even konden?onderscheiden van de […]

The post Scania R730 V8, zonder uitlaat? appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Scania R730 RoadTest in BIGtruck

29-05-2015 12:06 van Truck en milieu

In de nieuwe BIGtruck vind je onder meer de RoadTest van de nieuwe Scania Streamline R730 in Euro-6 uitvoering. Fluisterstil, beresterk en comfortabel de Ardennen door! Check de nieuwe BIGtruck, klik op het logo!

The post Scania R730 RoadTest in BIGtruck appeared first on BIGtruck.

Lees het hele artikel op Truck en milieu

De nieuwe BIGtruck is uit!

29-05-2015 11:57 van Truckblog.nl

Het nieuwe BIGtruck online magazine is uit en daarin lees je onder meer alles over de nieuwe Scania van Tolner, een terugblik op het Nienoord Truckers evenement en een diepere beschouwing over platooning. Ook in BIGtruck een reportage over de unieke Kenworth trucks van Feenstra uit Sneek. Check het nieuwe nummer door op onderstaand logo […]

The post De nieuwe BIGtruck is uit! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Nieuwe spullen voor Verploegen

29-05-2015 11:47 van Truckblog.nl

H.M. Verploegen transport uit Wijchen heeft een mooie order van maar liefst 12 opleggers geplaatst bij Pacton. Het gaat om tien starre schuifzeil opleggers en twee met gestuurde assen. Stuk voor stuk mooie complete opleggers met kisten, liftassen en voorzieningen voor een kooi-aap. Lees er meer over op onze vernieuwd trailersite, www.trailertotaal.nl

The post Nieuwe spullen voor Verploegen appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

DAF truck configurator

28-05-2015 20:42 van Truckblog.nl

Op de DAF website kun je nu zelf je eigen truck samenstellen, en zelfs een kleurtje geven! Je kunt allerlei chassis kiezen, de motorisering, wel- of geen skylights etc. Erg leuk om even mee te stoeien. Klik op de foto voor deze DAF truck configurator!

The post DAF truck configurator appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Die Hard in BIGtruck

28-05-2015 20:26 van Truckblog.nl

In BIGtruck online magazine lees je alles over de nieuwe Volvo FH16 ‘Die Hard’ van J. Davidson. De superdikke FH16 werd bij Special Interior op Urk voorzien van een uniek interieur en bij die gelegenheid kregen we hem lekker voor? de lens. Check BIGtruck online magazine, en klik op het BIGtruck logo.

The post Die Hard in BIGtruck appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Mercedes demonstreert Active Brake Assist 3

28-05-2015 11:02 van Truck en milieu

De afgelopen tijd hebben we te veel kop-staart-ellende moeten zien. Zowel in Nederland als in de landen om ons heen. De mogelijke oorzaken zijn overal onderwerp van discussie, ook op onze website. Enkele maanden geleden startte Mercedes met de productie van een campagne die wijst op Active Brake Assist 3. Onbedoeld schiet Mercedes in de […]

The post Mercedes demonstreert Active Brake Assist 3 appeared first on BIGtruck.

Lees het hele artikel op Truck en milieu

DAF en Schmitz voor jubilerend Harwig

28-05-2015 10:59 van Truck en milieu

Harwig Transport uit Nijverdal had een feestje te vieren. het bedrijf bestaat namelijk veertig jaar en om dat te vieren werd er een fraai nieuw span op de weg gezet. Een nieuwe DAF XF Super Space Cab met voorloopas?en een Schmitz Cargobull oplegger. Meer hierover lees je op onze speciale trailersite, www.trailertotaal.nl.

The post DAF en Schmitz voor jubilerend Harwig appeared first on BIGtruck.

Lees het hele artikel op Truck en milieu

Pakistan? Nee, gewoon Groningen..

28-05-2015 9:00 van Truckblog.nl

Eerder deze week was ik in Groningen toen dit vehikel de hoek om kwam. Ik moest voordat ik de camera ter hand nam even in mijn ogen wrijven want dit verzin je niet. Dit soort voertuigen verwacht je misschien in Pakistan, Nepal of India, maar in Groningen? Eigenaar Alex den Braven bouwde het ding zelf, […]

The post Pakistan? Nee, gewoon Groningen.. appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

CVF Event Leeuwarden op 6 juni

28-05-2015 8:53 van Truckblog.nl

Volgende week zaterdag, 6 juni wordt in Leeuwarden weer het jaarlijkse CVF Chauffeurs Evenement georganiseerd. Vanaf 9.30 is het weer feest in- en rond de ScanTri hal van de Chauffeurs Vereniging Friesland. Vorig jaar nog werd de nieuwe Euro-6 DAF XF van de vereniging gepresenteerd, en die zal naast de twee andere rijdende instructie lokalen […]

The post CVF Event Leeuwarden op 6 juni appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

LZV’s in de States?

26-05-2015 18:15 van Truckblog.nl

In de USA is alles groter zeggen ze, maar beslist niet zwaarder. Eigenlijk is het net Europa want in alle staten hebben ze afwijkende wetgeving maar over het algemeen zijn ze lichter dan hier. Sommige staten staan wel langere combinaties toe. Zo spotte ik in Nevada deze fraaie treintjes. Met twee korte trailers zag ik […]

The post LZV’s in de States? appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Ram Double Cab XXL

26-05-2015 18:07 van Truckblog.nl

Tijdens mijn reisje naar Las Vegas, eerder deze maand schoot ik deze fraaie Ram pickup op Las Vegas Speedway. Van het vorige model rijden er hier ook een paar in Nederland met zo’n XL cabine. Van het huidige model zag ik hem nog niet eerder. Deze auto is van de brandweer en de Marshalls op […]

The post Ram Double Cab XXL appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

DAF CF 440 in BIGtruck RoadTest

25-05-2015 13:50 van Truckblog.nl

In BIGtruck online magazine vind je deze maand onder meer de BIGtruck RoadTest van de DAF CF 440 Space Cab. Deze compacte en lichte DAF doet het opmerkelijk goed op onze zware testroute. Check BIGtruck online magazine en bekijk ook het filmpje even!

The post DAF CF 440 in BIGtruck RoadTest appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

MAN kilometermiljonairs in BIGtruck

23-05-2015 11:49 van Truckblog.nl

In de huidige editie van BIGtruck Online Magazine kun je het verhaal lezen van transportbedrijf Van Velthoven, dat al sinds 1953 met MAN trucks rijdt. Van de TGA en TGX met de D20 motor hebben we er zeker veertien die al meer dan een miljoen kilometer gereden hebben. Hoe dit allemaal kan, in hoeverre Van […]

The post MAN kilometermiljonairs in BIGtruck appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Volvo FMX 8×4 Tridem

22-05-2015 16:11 van Truckblog.nl

J.J. van der Hoeven uit Den Haag heeft een stoere Volvo FMX 8×4 in gebruik genomen. De Volvo is speciaal geschikt voor het plaatsen van ondergrondse inzamelings systemen voor huisvuil. van der Hoeven koos voor deze Volvo met zijn tridem asopstelling vanwege de optimale aslast verdeling en de robuustheid van de Volvo FMX. De Volvo […]

The post Volvo FMX 8×4 Tridem appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Trucking in Turkije

22-05-2015 16:07 van Truckblog.nl

De afgelopen dagen was ik in Turkije voor een rij-impressie waarover je later meer leest. En nee, het ging niet over het golfkarretje wat je hier ziet.. Turkije blijft leuk, al was het alleen al om de verscheidenheid aan voertuigen die je ziet. Merken als ‘Levend’, BMC of Fargo zie je nergens anders in Europa. […]

The post Trucking in Turkije appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Monstertruck van Berliet, de T100

18-05-2015 20:11 van Truckblog.nl

Onlangs was ik bij Berliet in het priv? museum van de stichting die het erfgoed van het merk beheert. Het meest opvallend is de T100 die daar staat. Een gigantisch apparaat met een breedte van vijf meter! Er werden maar een stuk of zes van die dingen gebouwd voor in de Sahara en voor zover […]

The post Monstertruck van Berliet, de T100 appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

56 Actros trekkers voor Nijman/Zeetank UK

18-05-2015 19:31 van Truckblog.nl

Nijman/Zeetank International Logistic Group uit Spijkenisse heeft 56 Mercedes-Benz Actros trekkers aangeschaft. De trucks worden ingezet vanuit de vestigingen in Engeland, voornamelijk voor het transport van glas. Inmiddels zijn veertig trucks in Engeland geleverd, de laatste zestien volgen in mei. De order komt voort uit een constructieve samenwerking tussen Nijman/Zeetank, Mercedes-Benz Fleetsales Utrecht, Mercedes-Benz dealer […]

The post 56 Actros trekkers voor Nijman/Zeetank UK appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Noorwegen stopt als eerste met FM radio

17-05-2015 20:59 van Truckblog.nl

De Noren stoppen als eerste land in Europa met het uitzenden van FM-radio signalen. Vanaf 2017 zenden de Noren uitsluitend nog digitaal uit via DAB. Dat staat voor Digital Audio Broadcasting en dat moet je zien als internet radio. De NRK, zeg maar de Noorse NOS stopt er als eerste mee via de FM. Digitale […]

The post Noorwegen stopt als eerste met FM radio appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Japanners in de USA?

16-05-2015 21:27 van Truckblog.nl

Tijdens mij bezoek aan Las Vegas viel mijn oog op dit distributie truckje. Ik kon het aardige neusje niet direct plaatsen maar het had wat Aziatisch.. Nader onderzoek wees uit dat het een Hino betreft. Nooit geweten dat die Japanners dit soort truckjes bouwen met een neusje.

The post Japanners in de USA? appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Niebert was top!

14-05-2015 20:41 van Truckblog.nl

Afgelopen zaterdag was de Truckrun van de Nienoord Truckers in Leek. Al jaren een vertrouwd evenement op de agenda en ook al jaren goed voor een bijzonder gezellig uitje. Ook dit jaar weer heel veel tevreden bijrijders en heel veel trotse chauffeurs die hun de dag van hun leven bezorgden. Of in ieder geval de […]

The post Niebert was top! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Trucking Las Vegas

14-05-2015 20:02 van Truckblog.nl

Vorige week was ik een paar dagen in Las Vegas. Later lees je daar veel meer over, maar hier wat bijvangsten. Tijdens een wandeling door de stad bezocht ik natuurlijk ook even een truckstop. De Wild Wild West truckstop deze keer, en daar schoot ik wat sfeerplaatjes. Overigens is dat ook al niet meer eenvoudig […]

The post Trucking Las Vegas appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Special paint versie van Renault T-Serie

12-05-2015 16:23 van Truckblog.nl

In Vlaanderen komt deze Renault T-Serie de weg op, voor zover wij weten een van de weinige die van een special paintjob is voorzien. Het thema is de film Sin City, een redelijk heftige film waar zich van alles in duisternis afspeelt dat het daglicht eigenlijk niet kan verdragen. Des te mooier dus dat die […]

The post Special paint versie van Renault T-Serie appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Snoepjes van Ciney

09-05-2015 11:34 van Truckblog.nl

In het nieuwe BIGtruck Online Magazine staat een kleurrijke fotoreportage van Niels van Duijvenboden over de truckshow Ciney die vorige maand in dit Belgische plaatsje werd gehouden. De prachtigste showtrucks uit Nederland, Belgi? en Frankrijk en Engeland kwamen hier bijeen. Het was al de zesde keer dat deze truckshow werd georganiseerd. Een kenmerk is dat […]

The post Snoepjes van Ciney appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Nieuwe EuroCargo van Iveco op komst

07-05-2015 17:26 van Truckblog.nl

Zoals bijgaande foto aantoont, zitten we dicht tegen de introductie van een nieuwe Iveco EuroCargo. Het huidige model gaat alweer geruime tijd mee. Toen Iveco de lichte lijn op Euro 6 overschakelde, bleef een verwachte facelift uit. De lichte lijn van Iveco doet het vooral goed in de zuidelijke landen, al zie je ze hier […]

The post Nieuwe EuroCargo van Iveco op komst appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Autonoom rijdende truck op openbare weg in VS

06-05-2015 10:06 van Truckblog.nl

In de Amerikaanse staat Nevada gisteren de eerste autonoom rijdende truck de weg op. Het gaat om een torpedomodel van Freightliner waarvan al een concept op de Mid American Truck Show van onlangs te zien was. De introductie in Nevada is een vervolg op de demonstratie die Daimler een klein jaar geleden gaf op een […]

The post Autonoom rijdende truck op openbare weg in VS appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Nieuwe editie BIGtruck Online Magazine

05-05-2015 16:52 van Truckblog.nl

Een nieuwe editie van BIGtruck Online Magazine kun je nu hier vinden. Ga er gauw heen, we hebben er weer een uiteenlopende verzameling nieuws en reportages van gemaakt! Een beeldreportage van de truckshow van Ciney, oftewel smullen van dik aangeklede, stoere trucks. BIGtruck komt met achtergronden over het aanstaande bullbar verbod waardoor het nog maar […]

The post Nieuwe editie BIGtruck Online Magazine appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Scania bakwagen als LZV

04-05-2015 10:14 van Truckblog.nl

Er mogen dan dik duizend LZV in ons land rond rijden, maar je ziet er maar weinig waar een bakwagen voor staat. En al helemaal niet wanneer het een bescheiden bakwagen(tje) is. Dit is een Scania 410 met laag dak, een P-cabine, die ook nog een volledige trailer achter zich aansleept. Het zal vast niet […]

The post Scania bakwagen als LZV appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Hoe lang is een container? En in China?

03-05-2015 15:24 van Truckblog.nl

Ik geef het onmiddellijk toe, een flauw grapje met dat ‘Hoe lang’ maar lang istie zeker! Deze foto’s kreeg ik van een goede kennis die regelmatig in China vertoeft. Deze containers vielen hem op en inderdaad, dit is nogal een afmetingkje! Het ziet er uit alsof er drie twintig voeters aan elkaar gelast zijn met […]

The post Hoe lang is een container? En in China? appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Goud van oud in Tanger

03-05-2015 15:05 van Truckblog.nl

Tijdens mijn fantastische reis met Schaap uit Tijnje met een lading paarden voor Marokko vorig jaar schoot ik deze beelden in de haven van Tanger. Schitterende oude trucks die hier al lang in het museum staan, of op zijn minst gekoesterd en gepoetst worden werken daar nog voor de kost. Eerste generatie F10 en F12 […]

The post Goud van oud in Tanger appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Scania R730 Silver Griffin, ook als bakwagen!

01-05-2015 13:55 van Truckblog.nl

Vorige week werd met de Silver Griffin de zoveelste ‘Limited Edition’ van Scania ge?ntroduceerd. Net als eerder bij de Blue Stream en de Red Passion gaat het weer om een gelimiteerde oplage van een ‘gepimpte’ truck. Bij die eerdere versies waren alleen trekker uitvoeringen mogelijk maar sommige Scania klanten hebben daar geen werk voor. Veel […]

The post Scania R730 Silver Griffin, ook als bakwagen! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Renault Trucks T-Drive voor De Greef

01-05-2015 11:35 van Truckblog.nl

Onder de naam T-Drive heeft Renault Trucks een operational lease uitvoering neergezet, inclusief een WA- en volledig casco? verzekering. Ook alle reparatie en onderhoud is inbegrepen waardoor het voor de vervoerder eenvoudig calculeren is. Verder levert Renault standaard het Optifleet pakket, Renault Truck’s eigen brandstofbesparende wagenpark beheer systeem. De Greef uit Renswoude heeft onlangs een […]

The post Renault Trucks T-Drive voor De Greef appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

DAF trio voor PV Transport

01-05-2015 10:00 van Truckblog.nl

Piet Verhoeven van PV Transport uit het Brabantse Budel heeft drie nieuwe DAF XF 460 Super Space Cab trekkers aangeschaft. Het nieuwe trio DAF trucks zal worden ingezet voor internationaal transport, met name op Zwitserland. Piet begon zijn bedrijf in 1987 in Leende maar in 2009 verhuisde het bedrijf naar Budel. Daar werd een nieuw […]

The post DAF trio voor PV Transport appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

honderdnegentien nieuwe DAF’s voor JCL

29-04-2015 20:26 van Truckblog.nl

Logistiek dienstverlener JSL Logistics heeft een mooie order van maar liefst 119 nieuwe DAF XF 440?Super Space Cab trekker geplaatst. Begin april werden de eerste trucks afgeleverd aan JCL Logistics Friesland, onderdeel van JCL Logistics Benelux BV. JCL investeert bewust in duurzaamheid maar ook in efficiency. De nieuwe DAF XF trucks met hun MX11 krachtbron […]

The post honderdnegentien nieuwe DAF’s voor JCL appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Mercedes-Benz: Roetfilter als ruilonderdeel

29-04-2015 11:59 van Truck en milieu
Mercedes-Benz: Roetfilter als ruilonderdeel
Mercedes-Benz biedt dieselpartikelfilters die aan reiniging toe zijn nu aan als ruilonderdeel. Via een daar speciaal voor ontwikkeld programma kunnen roetfilters snel en effici?nt vervangen worden door de dealer. Hiervoor stelt Mercedes-Benz ruil-partikelfilters beschikbaar die vanuit het ReMan-programma worden aangeboden. Deze filters zijn gereinigd volgens een gepatenteerd proces. Kwaliteit en functionaliteit worden door Mercedes-Benz gegarandeerd. […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Norbert Dentressangle overgenomen door XPO

29-04-2015 11:07 van Truckblog.nl

Europa’s grootste logistieke dienstverlener, Norbert Dentressangle, is verkocht aan de Amerikaanse branchegenoot XPO. Die telt voor het Franse familiebedrijf 3,24 miljard euro neer. Oprichter Norbert Dentressangle verkoopt de 67% van de aandelen die hij heeft in zijn bedrijf. Dentressangle heeft 46000 man in dienst en heeft een wagenpark van 7800 trekkende eenheden en 11.500 trailers. […]

The post Norbert Dentressangle overgenomen door XPO appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Stoere DAF CF voor Beije Rhoon

29-04-2015 10:46 van Truckblog.nl

Aannemingsbedrijf Beije in Rhoon bij Rotterdam heeft een nieuwe DAF CF bakwagen in bedrijf genomen. Eigenlijk is het een hele normale CF 4×2 maar het heeft wel wat zo in het wit. De truck is uitgerust met de compacte MX11 motor met 330 pk. Door de compacte afmetingen is het een uiterst wendbaar voertuig waardoor […]

The post Stoere DAF CF voor Beije Rhoon appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Weekendrust in de cabine?

29-04-2015 9:15 van Truckblog.nl

In de ons omringende landen worden er bekeuringen uitgeschreven voor wie de weekendrust, en dan met name de verlengde weekendrust in de cabine door brengt. Dat mag dan misschien naar de letter van de wet zijn, het is niet in de geest van die zelfde wet. Je krijgt namelijk dat chauffeurs vervolgens in- of zelfs […]

The post Weekendrust in de cabine? appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9


rsseater.nl | auto-nieuws.eu | truckstart.nl
Google+