Opnieuw acties bij Franse collega’s

16-03-2015 9:22 van Truckblog.nl
Opnieuw acties bij Franse collega’s

Franse vrachtwagenchauffeurs gaan opnieuw in staking, de derde keer al dit jaar. Eerst werd gestaakt voorafgaand aan de CAO-onderhandelingen. Toen de besprekingen waren begonnen, staakten de Franse chauffeurs en nu de eis van vijf procent loonsverhoging nog steeds niet is ingewilligd, voeren de chauffeurs opnieuw actie. De actievoerders klagen dat de Franse werkgevers de lonen […]

The post Opnieuw acties bij Franse collega’s appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Franse chauffeurs staken weer

16-03-2015 9:19 van Truck journalist
Franse chauffeurs staken weer
Franse vrachtwagenchauffeurs gaan opnieuw in staking, de derde keer al dit jaar. Eerst werd gestaakt voorafgaand aan de CAO-onderhandelingen. Toen de besprekingen waren begonnen, staakten de Franse chauffeurs en nu de eis van vijf procent loonsverhoging nog steeds niet is ingewilligd, voeren de chauffeurs opnieuw actie. De actievoerders klagen dat de Franse werkgevers de lonen […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

Leegwater kiest DAF

16-03-2015 8:37 van Truckblog.nl
Leegwater kiest DAF

Leegwater Special Truck uit Zwijndrecht heeft een vloot van inmiddels vijftig eenheden. De nieuwste investering betreft twee nieuwe DAF trekkers, een XF.460 en een CF.440. Beide trekkers zijn?voorzien van de grootste?slaapcabine met rooflights. De trucks zijn uitgerust met een ADR pakket, Leegwater zet deze trucks vooral in voor groupage transport naar alle West-Europese landen. De […]

The post Leegwater kiest DAF appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Finse groente-LZV van 90 ton!

13-03-2015 14:04 van Truckblog.nl
Finse groente-LZV van 90 ton!

Groenterijden op z’n Fins. Dat betekent twee volwaardige opleggers bij elkaar gehouden door een lage dolly waardoor een combinatielengte van 34 meter ontstaat. Volgeladen ontstaat een combinatiegewicht van negentig ton. Zo’n dikke drie-assige Volvo FH in Ocean Race uitvoering ervoor hoort er helemaal bij. Deze combinatie gaat dienst doen vanuit het Finse plaatsje Vantaa en […]

The post Finse groente-LZV van 90 ton! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

CNG-variant van Renault D-Serie

13-03-2015 10:45 van Truck en milieu
CNG-variant van Renault D-Serie
Hoewel Renault de afgelopen jaren veel experimenteerde met hybride- en elektrische trucks en onlangs zelfs met een brandstofcel, levert het Franse merk ook trucks op aardgas. Renault wil met de D-serie met brede cabine hoge ogen gooien in onder andere het huisvuilsegment en andere distributiesegmenten. Renault heeft hiervoor een negen liter motor omgebouwd voor aardgastractie. […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Primeurs en prestige bij MAN in Hardenberg

13-03-2015 10:44 van Truckblog.nl
Primeurs en prestige bij MAN in Hardenberg

Volgende week wordt in Hardenberg de beurs Transport Compleet gehouden en daar is weer genoeg te zien. De MAN dealers Roordink Bedrijfswagens, MAN dealer Apeldoorn, G?rlitzlehner Truck & Bus, Somerauer Trucks en Wierda Bedrijfswagens trekken gezamenlijk op met een fraaie stand waar alles draait om de nationale beursprimeur van de D38 motor. Verder is er […]

The post Primeurs en prestige bij MAN in Hardenberg appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Veertig stuks Carrier Vector voor H.Z. Transport

13-03-2015 9:59 van Truck en milieu
Veertig stuks Carrier Vector voor H.Z. Transport
Logistiek dienstverlener H.Z. Transport uit De Lier heeft veertig ?Carrier Vector 1950 en 1950 multitemp koelmachines aangeschaft, die worden gemonteerd op veertig nieuwe Schmitz koeltrailers. H.Z. Transport is een begrip op de Europese wegen en bij tal van klanten in Europa. Bij het uitvoeren van de transporttaken vertrouwt H.Z. Transport, een oerdegelijk familiebedrijf, op topklasse […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Duitsers eisen dat minimumloon door gaat

12-03-2015 18:15 van Truck journalist
Duitsers eisen dat minimumloon door gaat
Twee Duitse organisaties, de BGL, zeg maar de Duitse TLN en de DGB, een vakbond, eisen dat Berlijn niet toegeeft aan Brussel in de minimumloonkwestie. De Duitse regering is terughoudend met het tuiotvoeren van het voornemen om minimumloon te eisen ook aan chauffeurs die transit door Duitsland rijden. Dit zou tal van niet-Duitse transportbedrijven flink […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

Roemeense combinatie remt met ??n as

12-03-2015 17:49 van Truck journalist
Roemeense combinatie remt met ??n as
Oostenrijkse agenten hebben onlangs een Roemeense trekker-opleggercombinatie gehaald die na onderzoek direct uit het verkeer werd gehaald. Dit gebeurde op de A1 ter hoogte van Haag. Bij slechts een van de vijf assen van de combinatie konden agenten enige remkracht meten. Er werden in totaal 24 technische mankementen vastgesteld, waardoor doorrijden volstrekt onverantwoord was geworden. […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

Mercedes: PPC achteraf in te bouwen

12-03-2015 17:02 van Truckblog.nl
Mercedes: PPC achteraf in te bouwen

Mercedes-Benz biedt de ‘vooruitkijkende’, GPS-gestuurde versnellingsbaksoftware PPC aan als achteraf inbouwkit voor de Actros, de Antos en de Arocs. Daarmee komt nhet bedrijf de klanten tegemoet die kort voordat dit systeem op de markt kwam, nog een truck hebben gekocht zonder deze software. In kortre tijd is PPC een begrip geworden, omdat het nog eens […]

The post Mercedes: PPC achteraf in te bouwen appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

DAF dealers en service dealers samen op Hardenberg

12-03-2015 13:02 van Truckblog.nl
DAF dealers en service dealers samen op Hardenberg

Na de grote veranderingen in met name DAF- dealerland hebben de verschillende DAF dealer- en service-dealer bedrijven de handen ineen geslagen voor hun komst naar de vakbeurs Transport Compleet in Hardenberg. Autobedrijven ESA richt samen met Sent Waninge, Bedrijfswagen Service Friesland (BSF), Truckservice Friesland(TSF) en garagebedrijf Pals een stand in op de beurs. Gezamenlijk presenteren […]

The post DAF dealers en service dealers samen op Hardenberg appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Big Mack in BIGtruck

11-03-2015 17:32 van Truckblog.nl
Big Mack in BIGtruck

In het nieuwe BIGtruck online magazine lees je alles over deze spectaculaire Mack prime mover. Deze Australische trekker met een Amerikaanse naam heeft meer Europese techniek aan boord dan je zou denken. Lees er alles over in BIGtruck online magazine!

The post Big Mack in BIGtruck appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Beweging naar meer regels steeds Europeser

11-03-2015 16:55 van Truck journalist
Beweging naar meer regels steeds Europeser
Meer en meer partijen mengen zich in de Europese discussie over vrijheid van vervoer van personen en goederen in Europa versus sociale dumping en overtredingen van gemaakte afspraken, wetten en regels. Intussen zien we dat Europese lidstaten op eigen houtje boetes van vari?rende hoogte schrijven nu er dan ineens wel op veel plekken gehandhaafd kan […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

Grote MAN vierassers in milieutechniek

11-03-2015 11:33 van Truckblog.nl
Grote MAN vierassers in milieutechniek

Voor de professionals van ADJ Milieutechniek uit Werkendam werd het tijd voor nieuwe trucks. Over MAN waren de broers tot dan toe tevreden, dus logischerwijs lieten ze bij dit merk een offerte maken. “We waren natuurlijk benieuwd of de?Euro 6-motoren van MAN aan onze eisen zouden voldoen. Nu we er enige tijd mee werken, kunnen […]

The post Grote MAN vierassers in milieutechniek appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

EU-besluit: Stroomlijn ja, LZV nee

10-03-2015 19:42 van Truck en milieu
EU-besluit: Stroomlijn ja, LZV nee
De Europese Commissie heeft vandaag de voorstellen met betrekking tot lengtes aangenomen om stroomlijnhulpen mogelijk te maken. Daarover was onder Kallas al het een en ander voorgesteld en voorgekookt. Deze stroomlijnhulpen, denk aan een ‘bolle neus’ voorop de trekker, zoals we hier zijn aan een studie van DAF, ?en uitklapbare ‘flappen’ aan de achterkant van […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Nog meer inzicht met Fleetboard

10-03-2015 17:52 van Truckblog.nl
Nog meer inzicht met Fleetboard

Fleetboard, het telematica systeem van Mercedes-Benz heeft vorig jaar een groot aantal nieuwe gebruikers mogen verwelkomen. Op veertig procent van alle in ons land verkochte Mercedes trucks is het systeem geactiveerd door de klanten. Bovendien gebruiken vervoerders het ook in toenemende mate voor andere merken. Mercedes komt nu met twee nieuwe releases. De eerste is […]

The post Nog meer inzicht met Fleetboard appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Bulc slaat andere toon aan dan Kallas

10-03-2015 17:48 van Truck journalist
Bulc slaat andere toon aan dan Kallas
Vandaag heeft europarlementari?r Dennis de Jong (SP) met enkele collega parlementari?rs overleg gehad in Brussel met de nieuwe transportcommissaris, Violeta Bulc. Volgens De Jong stond Bulc ‘welwillend’ tegenover de idee?n van de parlementari?rs, die willen dat cabotage wordt ingeperkt en dat bijvoorbeeld brienbusfirma’s in goedkope landen niet langer kunnen. ‘’Daarnaast wil ze de samenwerking tussen […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

VW Transporter, 65 maar nog lang geen pensioen

10-03-2015 14:11 van Truckblog.nl
VW Transporter, 65 maar nog lang geen pensioen

De Volkswagen Transporter is jarig en bereikt de pensioen gerechtigde leeftijd. 65 jaar geleden werd de productie van de Bulli of T1 opgestart in Wolfsburg. We zijn nu dus 65 jaar en vijf modelseries verder, en inmiddels loopt de T6 zich al warm. Binnenkort wordt dat model onthuld in Berlijn waar wij uiteraard van de […]

The post VW Transporter, 65 maar nog lang geen pensioen appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Ahold nadert milieudoelstellingen

10-03-2015 12:05 van Truck en milieu
Ahold nadert milieudoelstellingen
Supermarktconcern Ahold nadert zijn CO2-reductiedoelstelling voor 2015. LED-verlichting, koelmiddelen en aardgas dragen hieraan bij. In hoeverre de LZV die voor het bedrijf bijdragen aan de reductie, vermeldt het rapport niet. Bij Ahold wordt proef gereden met enkele hybride trucks (foto). Ten opzichte van 2008 moet de CO2-uitstoot 20 procent lager liggen. Dit maakt?Ahold?bekend in het?Responsible […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Duitse politie pakt frauderende chauffeur

10-03-2015 11:13 van Truck journalist
Duitse politie pakt frauderende chauffeur
De politie in Beieren hield een Bulgaarse chauffeur aan voor een routinecontrole ter hoogte van de afrit Ingollstadt. De digitach gaf forse snelheidsoverschrijdingen aan. Kort voor de aanhouding had de Bulgaar nog 119 km/h gereden. Er kwamen nog meer overtredingen tevoorschijn waardoor een voorlopige boete van 820 euro werd opgelegd. Zeg maar als voorschot. Verder […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

MAN TipMatic 2 uitgebreider

10-03-2015 10:31 van Truckblog.nl
MAN TipMatic 2 uitgebreider

MAN kan de TipMatic 2 transmissie, die op de IAA in Hannover afgelopen najaar werd ge?ntroduceerd, inmiddels leveren op de MAN-typen die een motor van het type D20, D26 of D38 hebben. In de praktijk hebben we het hier dus over de TGS en de TGX. MAN introduceert drie nieuwe functies ten opzichte van de […]

The post MAN TipMatic 2 uitgebreider appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Volvo FH460 voor Karpack

09-03-2015 20:54 van Truckblog.nl
Volvo FH460 voor Karpack

Karpack uit Roosendaal heeft twee fraaie Volvo FH460 Globetrotter trekkers. Het bedrijf produceert, verkoopt en distribueert verpakkingsmaterialen voor de AGF sector en de industrie. Voor dat werk viel de keuze op de fraaie Volvo trucks die je hier ziet. Veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid waren de belangrijkste argumenten om de trucks te bestellen bij Volvo-Trucks dealer […]

The post Volvo FH460 voor Karpack appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Duitse vervoerder laat chauffeurs zwart rijden

09-03-2015 14:28 van Truck journalist
Duitse vervoerder laat chauffeurs zwart rijden
Een vervoerder in Duitsland heeft tal van zijn chauffeurs zonder dat ze dat wisten, zwart laten werken. De man liet de chauffeurs in schijnconstructies werken waarbij ze nooit het loon kregen waarop ze recht hadden, en waarbij allerlei toeslagen zoals voor het werken in het weekend, zwart werden betaald. Op die manier hield hij 1,2 […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

Van Kessel: Duurzaamheid gaat verder dan Euro-6

09-03-2015 13:40 van Truck en milieu
Van Kessel: Duurzaamheid gaat verder dan Euro-6
Duurzaamheid gaat verder dan Euro-6 en dat onderstreept Barend van Kessel met de aanschaf van zijn nieuwe MAN TGS 33.440 8×4 met Hybride PTO. ,,Met deze truck kan de chauffeur met de autlolaadkraan werken zonder dat de motor draait. Dat scheelt niet alleen geluid en uitstoot van Co2 maar dit werkt bovendien veel veiliger. De […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Renault Trucks voor Verduyn

09-03-2015 12:43 van Truckblog.nl
Renault Trucks voor Verduyn

Verduyn Group? heeft een wagenpark van circa 80 voertuigen. Onlangs werd een Renault Trucks T-Drive 430 4×2 in gebruik genomen. Het gaat om een totale order van zeven trekkers. Arjo Verduyn, algemeen directeur: “De trucks worden ingezet voor het vervoer van containers vanuit Rotterdam en Antwerpen? binnen? West Europa. Het Renault Trucks T-Drive concept sprak […]

The post Renault Trucks voor Verduyn appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Stevige DAF-order van Van Duijn

09-03-2015 11:52 van Truckblog.nl
Stevige DAF-order van Van Duijn

Niet minder dan 24 DAF’s heeft van Duijn transport uit De Lier aangeschaft. Het kenmerk van de trucks is dat ze riant zijn voorzien van elektronische systemen die efficiency en veiligheid moeten vergroten. De order van 24 Euro 6 voertuigen bestaat uit 20 trekkers van het type DAF XF460 FT 4×2 en vier DAF XF460 […]

The post Stevige DAF-order van Van Duijn appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Fraaie oplegger voor Siep Amsterdam

08-03-2015 12:42 van Truckblog.nl
Fraaie oplegger voor Siep Amsterdam

Siep Amsterdam uit Hindeloopen heeft een nieuwe oplegger laten bouwen bij Floor. Dat wil zeggen, het chassis met naloopas en RVS kisten er onder werd in Ommen bij Pacton gebouwd. Voor de opbouw trok Siep het chassis naar Heerenveen waar Yntema Carrosseriebouw er een keurige opbouw op plaatste. Het resultaat is een schitterende oplegger die […]

The post Fraaie oplegger voor Siep Amsterdam appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Jumbo truck crasht op N381

07-03-2015 13:29 van Truckblog.nl
Jumbo truck crasht op N381

Op de N381bij Donkerbroek is vanmorgen een combinatie van Jumbo geschaard en deels gekanteld. Deels ja, want de trekker staat nog keurig overeind maar de laadbak van de oplegger ligt op de zijkant. Het chassis stond dan ook als een wokkel zo krom terwijl de laadbak tegen een boom tot stilstand kwam. De chauffeur is […]

The post Jumbo truck crasht op N381 appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

‘Europese lucht zo schoon als voor 1870′

06-03-2015 17:15 van Truck en milieu
‘Europese lucht zo schoon als voor 1870′
Het gaat goed met de Europese luchtkwaliteit. Volgens een rapport van het Europese Milieu Agentschap EEA is de lucht boven het Europese continent minstens zo schoon als voor de aanvang van de eerste industri?le revolutie, rond 1870. Behalve de lucht, zijn ook wateren en bodem in Europa een stuk schoner geworden. Volgens het rapport is […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Ford Transcontinental: gebouwd in Nederland

06-03-2015 16:57 van Truckblog.nl
Ford Transcontinental: gebouwd in Nederland

Laatst spotte de redactie van BIGtruck Online Magazine deze Ford Transcontinental. Wat weinigen nog weten, is dat geruime tijd in de vorige eeuw, niet alleen DAF’s en Scania’s maar ook Ford trucks in Nederland gebouwd werden. En wel in de Ford-fabriek in Amsterdam West. Ruim 8.000 van deze legendarische grootheden liepen daar van de band […]

The post Ford Transcontinental: gebouwd in Nederland appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

TNO: Platooning verandert chauffeursleven

05-03-2015 19:41 van Truck journalist
TNO: Platooning verandert chauffeursleven
TNO voorspelt dat binnen nu en vijf jaar platooning in het Nederlandse verkeer de gewoonste zaak van de wereld is en dat dit juridisch goed geregeld zal zijn. Chauffeurs zullen er een ander leven door krijgen. Als het aan TNO ligt, wordt rijdend rusten de nieuwe norm en hoeft een peloton elektronisch aan elkaar geschakelde […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

TNO: ‘Platooning binnen vijf jaar’

05-03-2015 19:26 van Truck en milieu
TNO: ‘Platooning binnen vijf jaar’
TNO voorspelt dat binnen nu en vijf jaar platooning in het Nederlandse verkeer de gewoonste zaak van de wereld is en dat dit juridisch goed geregeld zal zijn. Wie het nieuwe ‘witboek’ van TNO over platooning leest, stuit wel meteen oopd enodige onduidelijkheden: het bijkt vrij cruciaal voor allerlei berekeingen en modellen hoe ver de […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Scania V8 in de berging

05-03-2015 17:54 van Truckblog.nl
Scania V8 in de berging

Wielsma Internationale Autoservice Apeldoorn nam de sleutels in ontvangst van een nieuwe tandemaangedreven Scania R520 V8 Euro 6. Het betreft het eerste volledig luchtgeveerde V8 8X4 chassis in Euro 6 uitvoering in Nederland. De vierasser is uitgerust met een 520 pk / 2700 Nm sterke V8 Euro 6 motor. ?Verder is het bergingsvoertuig voorzien van […]

The post Scania V8 in de berging appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

XDakar-trucks niet meer naar de rally

05-03-2015 15:02 van Truckblog.nl
XDakar-trucks niet meer naar de rally

Peter van den Bosch en Eimbert Timmermans gaan niet meer van start in een komende editie van de Dakar rally. Eerder al liet Frits ‘Hallo Jumbo’ van Eerd weten ook te zullen stoppen. Het Team XDakar komt in de rally niet meer met trucks aan de start. Van den Bosch?nam zes keer deel aan de […]

The post XDakar-trucks niet meer naar de rally appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Duurzame MAN in wegenbouw

05-03-2015 14:17 van Truckblog.nl
Duurzame MAN in wegenbouw

Van Kessel Wegenbouw uit Geldermalsen nam onlangs een nieuwe MAN TGS, een 33.440 8×4 in gebruik voorzien van een WVT Hybride PTO. Met deze truck kan de chauffeur met de autolaadkraan werken zonder dat de motor draait. Dat scheelt niet alleen geluid en uitstoot van CO2, maar werkt bovendien ook veel veiliger. De chauffeur kan […]

The post Duurzame MAN in wegenbouw appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

DAF krijgt dikke order uit Engeland

04-03-2015 11:43 van Truckblog.nl
DAF krijgt dikke order uit Engeland

Het Britse transportbedrijf Downton uit Gloucestershire heeft bij DAF een order geplaatst voor 120 XF’s met Super Space Cab cabine. Het worden typisch Britse trekkers, dus drie-assers met een ‘pusher’ voorloopas. Met de order is een bedrag gemoeid van negen miljoen pond (12,37 miljoen euro). De trucks hebben een 460 pk motor en worden vooral […]

The post DAF krijgt dikke order uit Engeland appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Kabinet pakt schijnconstructies aan

04-03-2015 10:37 van Truckblog.nl
Kabinet pakt schijnconstructies aan

De Nederlandse regering heeft een wet aangenomen die opdrachtgevers verplicht erop toe te zien dat dienstverleners zoals bouw- of transportbedrijven, hun personeel, ook als dat werkt via onder aanneming, volgens Nederlands CAO-loon moeten betalen. De Tweede Kamer stemde unaniem in met deze nieuwe wet. Niet alleen de werkgever, maar ook de opdrachtgever wordt straks verantwoordelijk […]

The post Kabinet pakt schijnconstructies aan appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

‘Ook opdrachtgever verantwoordelijk voor CAO-loon’

03-03-2015 17:24 van Truck journalist
‘Ook opdrachtgever verantwoordelijk voor CAO-loon’
‘Niet alleen de werkgever, maar ook de opdrachtgever wordt straks verantwoordelijk voor het betalen van het cao-loon. De zogenoemde ketenaansprakelijkheid voor loon. Onderbetaalde werknemers krijgen zo meer mogelijkheden om hun achterstallige loon te innen. Opdrachtgevers die weten, of moeten weten, dat een werknemer niet voldoende betaald krijgt, kunnen hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Bij ernstige onderbetaling […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

Belgi? verheugt zich op tolsysteem

03-03-2015 17:16 van Truck journalist
Belgi? verheugt zich op tolsysteem
Nu de Belgische gewesten hebben ingestemd met de invoering van een tolsysteem voor trucks, rekent Belgi? zich alvast rijk, ver voordat een en ander gerealiseerd is. Betrokkenen herinneren zich de situatie in Dutsland, waar de invoering van de maut tot twee keer toe moest worden uitgesteld tot in totaal dik twee jaar. Jaren waarin Duitsland […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

Bladgeveerde Volvo FH16 voor Van Wijgerden

03-03-2015 11:57 van Truckblog.nl
Bladgeveerde Volvo FH16 voor Van Wijgerden

Zwaar transport specialist Van Wijgerden uit Molenaarsgraaf heeft onlangs een vierassige 8×4 Volvo FH16 in gebruik genomen. Kenmerken zijn dat de truck bladgeveerd is, op ??n as na.?Terberg Techniek heeft namelijk een extra negen-tons luchtgeveerde, gestuurde, hefbare voorloopas geplaatst om de aslastverdeling te perfectioneren en om te zorgen voor een betere manoeuvreerbaarheid.?Van Wijgerden zegt dat […]

The post Bladgeveerde Volvo FH16 voor Van Wijgerden appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Amazon vraagt patent op zendingen 3D printen in truck

03-03-2015 11:15 van Truck en milieu
Amazon vraagt patent op zendingen 3D printen in truck
Om te besparen op magazijnruimte wil Amazon zendingen 3D gaan printen in hun trucks, terwijl die naar de eindklant onderweg zijn. Het idee wordt ingegeven door het voorlopige verbod door de Amerikaanse autoriteiten op grootschalige inzet van drones bij pakketbezorging. Amazon heeft patent op dit idee aangevraagd.?Amazon wil de lijnen naar de klant verkorten en […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Waterstofproductie mogelijk veel goedkoper

02-03-2015 18:12 van Truck en milieu
Waterstofproductie mogelijk veel goedkoper
Door zonlicht een rol te laten spelen in het splitsen van waterstof en zuurstof, kan waterstofproductie veel goedkoper en milieuvriendelijker worden. Dat melden wetenschappers uit China en uit Isra?l. Met behulp van zonlicht en koolstofnitride als katalysator splitsten de onderzoekers?water?in waterstof en zuurstof. De wetenschappers?bereikten hiermee een?conversie-effici?ntie van twee procent. De katalysator werkte bovendien veel […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Atema bezoekt truckparkings

02-03-2015 17:28 van Truck journalist
Atema bezoekt truckparkings
FNV voorman Edwin Atema bezocht afgelopen weekend enkele truckparkings. Die stonden vol met Oost Europese chauffeurs die daar hun weekendrust doorbrachten. Officieel is dit niet toegestaan. In landen om Nederland heen, zoals in Belgi?, Frankrijk en in Duitsland wordt hier wel op gehandhaafd. Het gevolg is dat opdrachtgevers hun chauffeurs opdragen in het weekend in […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

75e DAF voor Koomen Transport

02-03-2015 11:50 van Truckblog.nl
75e DAF voor Koomen Transport

Koomen’s Internationaal Transportbedrijf uit Wervershoof heeft een order van 25 nieuwe DAF trucks geplaatst bij Truckland Noord-Holland. Het gaat om XF Super Space Cab trekkers waarvan vijf 6×2 en de rest als 4×2 zijn uitgevoerd. De DAF’s zijn uitgerust met de MX-13 motor met 460 pk, de Eco modus, AS-Tronic versnellingsbak en het uitgebreide veiligheidspakket. […]

The post 75e DAF voor Koomen Transport appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

MAN Edition 100

02-03-2015 9:01 van Truckblog.nl
MAN Edition 100

Met de Edition 100 zet MAN een bijzonder rijk uitgeruste truck op de weg in het premium segment. De truck is uitgevoerd met allerlei fraaie exclusieve extra;s zoals bijzonder fraaie lederen bekleding met ingestikte logo’s. Heel apart zijn de felle oranje lampjes in de ondergrille. Hierdoor wordt die grille aangelicht en dat zagen we nog […]

The post MAN Edition 100 appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Bergingsbeer of Terbergingsauto?

01-03-2015 13:20 van Truckblog.nl
Bergingsbeer of Terbergingsauto?

Beide namen zijn correct als het gaat over de fraaie oude Terberg van Vreugdenhil. Alex Miedema schreef een leuk verhaal over deze unieke bergingstruck die nog gewoon aan het werk is! Je leest er alles over in BIGtruck online magazine nummer 2! Klik op het logo voor het hele verhaal!

The post Bergingsbeer of Terbergingsauto? appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Bouwtrucks in nieuw BIGtruck Online Magazine

28-02-2015 9:56 van Truck journalist
Bouwtrucks in nieuw BIGtruck Online Magazine
In het nieuwe BIGtruck Online Magazine kun je onder andere een vergelijkingstest lezen tussen een drietal bouwtrucks. Daarbij ligt het accent op de automatische transmissies. Veel chauffeurs rijden liever met een handbak in het terrein en wij kunnen ons dat heel goed voorstellen! Maar de techniek staat niet stil, dus sloot BIGtruck zich weer aan […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

Nieuwe BIGtruck met kippertest

27-02-2015 20:35 van Truckblog.nl
Nieuwe BIGtruck met kippertest

De nieuwe BIGtruck is uit met onder meer een unieke vergelijkingstest van automatische versnellingsbakken in 8×4 kippers. Tot voor kort wilde je met zo’n automaat echt niet het terrein in maar inmiddels werkt de techniek beter dan de gemiddelde chauffeur. Lees er alles over in BIGtruck online magazine nummer 3 van 2015!

The post Nieuwe BIGtruck met kippertest appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Wet tegen schijnconstructies komt er

27-02-2015 18:07 van Truck journalist
Wet tegen schijnconstructies komt er
De wet die schijnconstructies moet verbieden is met grote meerderheid door de Tweede Kamer aangenomen. Het is bemoedigend dat na veel commentaar en zwartkijkerij in sociale media dit gunstige nieuws is te melden. Het wordt bij wet verboden om via via minder te betalen dan het wettelijk minimum loon aan werknemers uit midden- en oost […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

‘Europees energiebeleid loopt achter’

27-02-2015 10:04 van Truck en milieu
‘Europees energiebeleid loopt achter’
Bovenstaande uitspraak is niet van een criticus of een wetenschapper, maar van de Europees Commissaris voor Energie, de Slowaak Maros Sefcovic.Hij stelde dat elektriciteit en gas in Europa respectievelijk dertig procent en honderd procent duurder zijn voor bedrijven dan in de Verenigde Staten. Dat is alvast een duidelijk nadeel in de concurrentiestrijd voor Europa. Twaalf […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Een brug te laag..

26-02-2015 22:18 van Truckblog.nl
Een brug te laag..

Een brug te ver is een mooie Nederlandse oorlogsfilm, maar dit is typisch een brug te laag.. De puinhoop die dit ongeval veroorzaakt zal niet vergelijkbaar zijn met die tijdens de oorlog, maar deze chauffeur liet wel zijn sporen na. Aan de schade te zien ging het er niet zachtzinnig aan toe! […]

The post Een brug te laag.. appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Acea-cijfers vertellen halve waarheid

26-02-2015 19:37 van Truck journalist
Acea-cijfers vertellen halve waarheid
Wanneer we de Acea-cijfers moeten geloven, dus de cijfers van de gezamenlijke truckindustrie, zijn de truckverkopen enorm gestegen in januari in ons land. Het ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Januari 2014 was namelijk een extreem slechte maand en december 2013 wordt door de truckverkopers de dolle decembermaand genoemd. De maand waarin iedereen […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

FH16 750 Ocean Race editie voor Sem Groentjes

26-02-2015 14:07 van Truckblog.nl
FH16 750 Ocean Race editie voor Sem Groentjes

Volvo dealer Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens heeft een FH16 750 Ocean Race editie trekker afgeleverd aan eigenrijder Sem Groentjes. Sem rijdt al 25 jaar voor zich zelf en hij is een groot Volvo fan. Vandaar dat hij eens lekker uitpakte met deze superdikke nieuwe combinatie. Zowel de trekker als de koeltrailer werden compleet […]

The post FH16 750 Ocean Race editie voor Sem Groentjes appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

De MAN TGX trucks van Hessing

26-02-2015 13:52 van Truckblog.nl
De MAN TGX trucks van Hessing

De witte trucks van Hessing zijn een bekende verschijning op de weg en onlangs investeerde dit bedrijf al weer in nieuwe MAN TGX trekkers. Om er voor te zorgen dat er ook op maandagochtend verse gesneden groentes en fruitproducten in de winkels liggen zet Hessing een vloot van 43 identieke trucks in. Het bedrijf werkt […]

The post De MAN TGX trucks van Hessing appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

DAF historie

25-02-2015 21:53 van Truckblog.nl
DAF historie

En wat moet je dan na zo’n historische DAF dag, dan ga je even zitten wroeten in het archief. Hier een paar leuke oude foto’s om er nog even bij te pakken. Wat dacht je van de foto van de nieuwe DAF truckfabriek uit 1950 met al die mooie zevenstrepers? Of de foto met dat […]

The post DAF historie appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Duitsers: ‘Zon gaat het winnen als energiebron’

25-02-2015 19:05 van Truck en milieu
Duitsers: ‘Zon gaat het winnen als energiebron’
In de zonnige Europese regio’s is zonne-energie in 2025 goedkoper dan olie en gas. De kosten voor zonnestroom zijn veel sneller gedaald dan experts hadden aangenomen.?Dat blijkt uit onderzoek van het Fraunhofer Institute for?Solar Energy Systems?(ISE). De studie?is uitgevoerd in opdracht van de Duitse NGO Agora Energiewende. De kosten van zonne-energie in Centraal- en Zuid-Europa […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Limburg wil meer truck parkeerplaatsen

25-02-2015 18:58 van Truck journalist
Limburg wil meer truck parkeerplaatsen
De provincie Limburg, het bedrijfsleven, politie en Rijkswaterstaat ondertekenen donderdag 26 februari in Roermond een intentieovereenkomst over een netwerk van veilige truckparkings in Limburg. ?In eerste instantie gaat het om vijf parkeerplaatsen, waarvan de eerste langs de A67 aan de westkant van Venlo aangelegd gaat worden. Vooruitlopend op concrete plannen wil de provincie zes ton […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

Wunderland Kalkar on Wheels

25-02-2015 18:09 van Truckblog.nl
Wunderland Kalkar on Wheels

Via Facebook werd ik gevraagd om een festival te promoten, en aangezien in de beroerdste ook niet ben: 30 Mei 2015 wordt Wunderland Kalkar on Wheels georganiseerd met een truckrun, een vakbeurs en een braderie. Voor inschrijvingen en meer info kun je terecht bij www.truckersclubmillingen.nl

The post Wunderland Kalkar on Wheels appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Mark Rutte onthult de miljoenste DAF

25-02-2015 14:06 van Truckblog.nl
Mark Rutte onthult de miljoenste DAF

Vanmorgen heb ik het al aangekondigd, maar het is nu officieel: DAF Trucks heeft 1 miljoen trucks geproduceerd! De miljoenste truck werd door Minister President Mark Rutte samen met DAF CEO Harrie Schippers onthuld aan het einde van de productieband. Op de foto zie je in het midden B?lint R?v?sz van het gelijknamige Hongaarse transportbedrijf […]

The post Mark Rutte onthult de miljoenste DAF appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9


rsseater.nl | auto-nieuws.eu | truckstart.nl
Google+