Sneeuwpret in Noorwegen met Scania

03-02-2015 17:57 van Truckblog.nl
Sneeuwpret in Noorwegen met Scania

Onlangs was ik in Noorwegen met Scania voor een geweldig verhaal in BIGtruck online magazine. Hier zie je wat foto’s en check ook meteen het filmpje wat ik schoot. Vooral het zelf mogen rijden met een sneeuwploeg was indrukwekkend. Net als het rijden met een echte brandweerauto trouwens, compleet met de blauwe lampen aan! Mijn […]

The post Sneeuwpret in Noorwegen met Scania appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Diensten rondom truck worden belangrijker

03-02-2015 17:41 van Truck en milieu
Diensten rondom truck worden belangrijker
Vandaag kwamen twee berichten voorbij van transportbedrijven voor wie de diensten rondom de truck in grote mate bepaalden of de deal doorging of niet. In de eerste plaats de drie nieuwe Scania’s 360 bij Houtman uit Heerde. Dit bedrijf kocht drie nieuwe Scania G 360 trekkers in gebruik genomen, compleet met Reparatie- en Onderhoudscontract, Scania […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Nieuwe Scania’s voor Houtman

03-02-2015 9:18 van Truckblog.nl
Nieuwe Scania’s voor Houtman

Bij Houtman Transport B.V. is transport een noodzakelijk goed, maar dan wel zo duurzaam mogelijk. Al sinds 2011 is het bedrijf uit Heerde in het bezit van het Lean & Green certificaat. Afgelopen weekend zijn er drie nieuwe Scania G 360 trekkers in gebruik genomen, compleet met Reparatie- en Onderhoudscontract, Scania Driver Training en daarbij […]

The post Nieuwe Scania’s voor Houtman appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

TLN wil hoger basisloon

02-02-2015 19:47 van Truckblog.nl
TLN wil hoger basisloon

Transport & Logistiek Nederland is bij monde van voorzitter Arthur van Dijk ge?nterviewd door BNR Nieuwsradio. Daar herhaalde Van Dijk wat hij mij een jaar geleden vertelde voor een interview in BIGtruck: er komt een chauffeurstekort. Opmerkelijker is echter dat Van Dijk vindt dat de chauffeurslonen te laag zijn. Een jaar lang hebben bonden en […]

The post TLN wil hoger basisloon appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

TLN: Basisloon chauffeurs moet omhoog

02-02-2015 19:34 van Truck journalist
TLN: Basisloon chauffeurs moet omhoog
Transport & Logistiek Nederland is bij monde van voorzitter Arthur van Dijk ge?nterviewd door BNR Nieuwsradio. Daar herhaalde Van Dijk wat hij mij een jaar geleden vertelde voor een interview in BIGtruck: er komt een chauffeurstekort. Opmerkelijker is echter dat Van Dijk vindt dat de chauffeurslonen te laag zijn. Een jaar lang hebben bonden en […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

BIGtruck met Bouwman naar Polen

02-02-2015 12:17 van Truckblog.nl
BIGtruck met Bouwman naar Polen

Collega Tim de Jong maakte onlangs een mooie rit met Evert Morren naar Polen. Evert ken je van zijn FH-4 Facebook site, en van onze rit naar Alicante met Volvo Trucks (BIGtruck Oktober). Deze keer reed Tim echter met Evert mee op zijn vaste Volvo FH, een auto van de Bouwman Groep. Een bekende collega […]

The post BIGtruck met Bouwman naar Polen appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Pothuizen stemt af op FM

01-02-2015 10:33 van Truckblog.nl
Pothuizen stemt af op FM

De Gebr. Pothuizen uit Culemborg stemt voortaan af op de FM. De Volvo FM wel te verstaan, want het bedrijf investeerde onlangs in vier nieuwe bakwagens van dat model. Het gaat om vier?FM.330 6×2 bakwagens en een FH420 trekker als bonus. De trucks worden ingezet voor meubel- en stukgoed vervoer.?De nu geleverde vier nieuwe Volvo […]

The post Pothuizen stemt af op FM appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Duitse politie haalt Tsjechische truck van de weg

30-01-2015 19:23 van Truck journalist
Duitse politie haalt Tsjechische truck van de weg
De Duitse politie heeft bij Kassel een Tsjechische truck van de A7 gehaald waarvan de lading scheef in de trailer hing. Nadere controle wees uit dat de lading van achttien ton ongezekerd was. Er waren slechts twee spanbandjes aangebracht. De chauffeur was een Tsjechische vrouw van 35. Het viel een passerende politieauto op dat de […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

Duitsland: geen minimumloon-eis transitverkeer

30-01-2015 12:05 van Truckblog.nl
Duitsland: geen minimumloon-eis transitverkeer

Duitsland laat het voornemen om een minimumloon van 8,50 euro te eisen voor chauffeurs die transit door Duitsland rijden ongeacht hun nationaliteit, te laten vallen.?Het buurland wil afwachten hoe op Europees niveau hierover gedacht wordt. De Duitse minister van werkgelegenheid heeft overleg gevoerd met haar Poolse collega. eerder deze week was er al veel geprotresteer […]

The post Duitsland: geen minimumloon-eis transitverkeer appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Duitsland stelt minimumloon eis uit

30-01-2015 11:52 van Truck journalist
Duitsland stelt minimumloon eis uit
Inzake het eisen van het minimumloon aan buitenlandse truckchauffeurs die door Duitsland rijden, bindt Duitsland in. Het buurland wil afwachtn hoe op Europees niveau hierover gedacht wordt. De Duitse minister van werkgelegenheid heeft overleg gevoerd met haar Poolse collega. eerder deze week was er al veel geprotresteer in Brussel te horen, van met name Oost […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

De nieuwe DAF trucks

30-01-2015 11:18 van Truckblog.nl
De nieuwe DAF trucks

Je ziet ze steeds vaker, en inmiddels beginnen de nieuwe modellen van DAF een vertrouwd gezicht te worden op de weg. Zeker, het was even wennen toen DAF de nieuwe look presenteerde maar met de juiste kleurtjes er op ziet zo’n truck er toch altijd weer beter uit. Hier een paar aardige voorbeelden van fraaie […]

The post De nieuwe DAF trucks appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Chauffeurskaart: half werk van TLN en EVO

29-01-2015 19:40 van Truck journalist
Chauffeurskaart: half werk van TLN en EVO
Ook wanneer EVO en TLN erin slagen de minister ertoe te bewegen dat de chauffeurskaart 25% goedkoper wordt, dan is die nog steeds veel te duur. In 2006, dat is negen jaar geleden, kostte een chauffeurskaart zestig euro. In de ons omringende landen was dat ook het geval. In de afgelopen jaren zijn de tarieven […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

Hybride bergingsvoertuig voor BCB Berging

29-01-2015 11:18 van Truck en milieu
Hybride bergingsvoertuig voor BCB Berging
BCB Berging uit Roelofarendsveen nam recentelijk de compacte Fuso Canter EcoHybrid in gebruik. BCB is hiermee is het eerste bergingsbedrijf met een hybride vrachtwagen. De Fuso Canter is compact en schoon en daarom geschikt als afsleeptruck in een stedelijke omgeving. De Fuso Canter is de meest succesvolle hybride truck van dit moment, niet alleen in […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Volledig elektrische koelwagens voor Berlijn

29-01-2015 11:04 van Truck en milieu
Volledig elektrische koelwagens voor Berlijn
Meyer Logistik uit het Duitse Friedrichsdorf zet sinds enige tijd twee volledig elektrisch aangedreven Iveco trucks in. Het bijzonder is dat niet alleen de 18 tons bakwagens elektrisch worden aangedreven, dat geldt ook voor de koeling van de laadruimte. De ombouw van de origineel dieselgestookte Iveco bakwagens werd uitgevoerd door het Zwitserse E-Force One AG. […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Beroemde Ocean Race Volvo voor Lelieveld

29-01-2015 10:14 van Truckblog.nl
Beroemde Ocean Race Volvo voor Lelieveld

Lelieveld Transporten heeft een unieke truck aan de vloot toegevoegd. Het is de 50ste truck in het volledige Volvo wagenpark en dat vormt een hoogtepunt in het 35 jarige bestaan van het bedrijf. De speciale Ocean Race Edition Volvo FH werd afgeleverd door Volvo Trucks dealer Van DIjk in Woerden. De nieuwe in ‘Deep Ocean […]

The post Beroemde Ocean Race Volvo voor Lelieveld appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Oudere chauffeurs nascholen. Goed idee?

28-01-2015 17:31 van Truck journalist
Oudere chauffeurs nascholen. Goed idee?
Op 1 juni aanstaande wordt de vrijstelling opgeheven die geldt voor oudere chauffeurs in de regel;s rond de Verplichte Nascholing Code 95. De vrijstelling voor?Chauffeurs met een C en/of D-rijbewijs geboren voor 1 juli 1955, vervalt dan.?Chauffeurs geboren voor 1 juli 1955 die wel nascholingsuren hebben gemaakt, maar die nog niet hebben laten registreren, kunnen […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

De markt: Always look on the bright side!

28-01-2015 12:06 van Truckblog.nl
De markt: Always look on the bright side!

Het is de laatste tijd alleen maar negatief wat je leest. Neem nou de marktcijfers over vorig jaar. De collega’s koppen al weer dat de Europese truckmarkt met bijna de helft verminderd is in december en daar wordt je niet vrolijk van. Wie even wat?verder kijkt ziet echter wel goed nieuws! Zo is de verkoop […]

The post De markt: Always look on the bright side! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

LZV straks in gehele Benelux?

28-01-2015 10:35 van Truck en milieu
LZV straks in gehele Benelux?
Volgens een bericht in het Financieel Dagblad werkt de Benelux Unie aan een verordening die grootschalig LZV-verkeer in de hele Benelux toelaat. Zoals bekend rijden er in ons land ruim duizend LZV en is de eerste in Vlaanderen nu ook onderweg. Het is de bedoeling dat in Vlaanderen er binnenkort nog eens vijf LZV de […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Tien Actros trekkers voor Mooy Logistics

28-01-2015 8:32 van Truckblog.nl
Tien Actros trekkers voor Mooy Logistics

Mooy Logistics heeft tien nieuwe Mercedes-Benz Actros trekkers van het type 2540 LS in gebruik genomen. De trekkers worden ingezet voor containertransporten vanuit Rotterdam en Antwerpen. De 6×2 voorloopas trekkers zijn uitgerust met de StreamSpace cabine met allerlei veiligheids systemen aan boord. Zo is er het Active Brake Assist 3 en Lane Assist. Op de […]

The post Tien Actros trekkers voor Mooy Logistics appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Mercedes argumenteert in Duitsland pro-LZV

27-01-2015 19:15 van Truck en milieu
Mercedes argumenteert in Duitsland pro-LZV
Stuttgart ligt ongeveer in het hart van Baden-W?rttemberg, een van de Duitse provincies die geen LZV op hun grondgebied dulden. Echter de SPD had al aangestuurd op nieuw overleg. Dat kwam er, in Stuttgart en ook Mercedes topman Wolfgang Bernhard schoof aan. Mercedes wil graag op zeventien routes LZV gaan inzetten. Met name tussen de […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Schmitz levert 3.000 trailers aan DSV

27-01-2015 11:28 van Truckblog.nl
Schmitz levert 3.000 trailers aan DSV

De Deense logistieke grootheid DSV heeft bij Schmitz 3.000 trailers besteld. Het betreft huckepack schuifzeilers en megatrailers, waarvan Schmitz de eerste al binnen tien dagen na het sluiten van de overeenkomst kon leveren. Dat Schmitz een doorlooptijd hanteert bij de trailerproductie van slechts achttien uur, is iets wat de fabrikant graag benadrukt. Schmitz levert de […]

The post Schmitz levert 3.000 trailers aan DSV appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Franse chauffeurs willen 5% meer loon

27-01-2015 11:13 van Truckblog.nl
Franse chauffeurs willen 5% meer loon

Franse truckchauffeurs hebben maandag hun stakingen hervat. Ze blokkeren opnieuw bedrijventerreinen en logistieke knooppunten. Ze hebben het daarbij vooral gemunt op de knooppunten waar zich de grote logistieke dienstverleners bevinden. Op plaatsen als Clermont-Ferrand, Bordeaux, Nantes, Montpellier, Toulouse en Rennes zijn blokkades opgeworpen. Diverse vakbonden werken samen bij de acties, er worden plannen gemaakt hoe […]

The post Franse chauffeurs willen 5% meer loon appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Zweeds spul

27-01-2015 10:48 van Truckblog.nl
Zweeds spul

En toch blijft het mooi, dat Zweedse spul. Niet alleen de werktrucks zoals je die aantreft op shows als Elmia, maar ook gewoon onderweg zie je de mooiste combinaties in Zweden. Deze foto’s maakte ik vorig jaar tijdens de truckshow voor de Nordic Trophy, een show die gedomineerd wordt door Finnen met trucks die helemaal […]

The post Zweeds spul appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Franse chauffeurs willen 5% meer loon

26-01-2015 18:20 van Truck journalist
Franse chauffeurs willen 5% meer loon
Franse truckchauffeurs hebben maandag hun stakingen hervat. Ze blokkeren opnieuw bedrijventerreinen en logistieke knooppunten. Ze hebben het daarbij vooral gemunt op de knooppunten waar zich de grote logistieke dienstverleners bevinden. Op plaatsen als Clermont-Ferrand, Bordeaux, Nantes, Montpellier, Touliuse en Rennes zijn blokkades opgeworpen. Diverse vakbonden werken samen bij de acties, er worden plannen gemaakt hoe […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

Autonoom rijden beter voor milieu

26-01-2015 14:47 van Truck en milieu
Autonoom rijden beter voor milieu
Onlangs ging de ministerraad akkoord met het voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu om wettelijk grootschalige testen op de openbare weg met zelfrijdende auto’s en vrachtwagens toe te staan. Afgelopen najaar organiseerde Mercedes een evenement in Duitsland met als doel overheden te verzoeken mee te werken aan het realiseren van autonoom […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

SP: ‘Humanitaire noodsituatie in Calais’

26-01-2015 10:04 van Truck journalist
SP: ‘Humanitaire noodsituatie in Calais’
Een situatie met alleen maar verliezers. Zo omschrijft de SP de situatie in Calais, waar duizenden illegalen proberen als verstekeling mee te komen in een vrachtwagen die naar Groot Brittanni? gaat. De illegale migranten die vernikkelen van de kou en de onzekerheid, de Franse politie die machteloos staat en de chauffeurs die te maken krijgen […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

Sneeuwschuiven met een Scania V8!

24-01-2015 19:56 van Truckblog.nl
Sneeuwschuiven met een Scania V8!

We mochten ons dit weekend verheugen op een beetje sneeuw en dat is altijd leuk. Twee weken geleden was ik in Noorwegen waar ze zo’n beetje de helft van het jaar in de sneeuw zitten en daar zijn ze dan ook op voorbereid. Niks overlast, alleen maar genieten! Zelf mocht ik met een V8 sneeuwschuiven […]

The post Sneeuwschuiven met een Scania V8! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Cabinetest in de nieuwe BIGtruck

24-01-2015 19:50 van Truckblog.nl
Cabinetest in de nieuwe BIGtruck

In de nieuwe gratis BIGtruck kun je onder meer alles lezen over onze grote 500 punten cabinetest. In deze test behandelen we deze keer de zware distrbutie trucks met een hoog dak. Een klasse waarin je als chauffeur zeker niks meer tekort komt vandaag de dag. Lees er alles over in BIGtruck online magazine nummer […]

The post Cabinetest in de nieuwe BIGtruck appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Twintig FH’s voor Husa Logistics

23-01-2015 19:36 van Truckblog.nl
Twintig FH’s voor Husa Logistics

Husa Logistics is de nieuwe naam van Intermodal Logistic Solutions, kortweg IMS. Het complete waqenpark voor het vervoer van en naar de terminal in Veendam wordt momenteel vervangen door nieuwe Volvo trekkers. Volvo Trucks-dealer Nijwa Groningen leverde inmiddels de eerste vijf uit een serie van twintig voertuigen af. Compleet nieuw wagenpark Voor het wegtransport naar […]

The post Twintig FH’s voor Husa Logistics appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Iveco’s puppy powerr in BIGtruck

22-01-2015 22:34 van Truckblog.nl
Iveco’s puppy powerr in BIGtruck

Puppy power? Iveco? Wat is dat nou zul je denken. Nou, met puppy power bedoel ik de Cursor 9 motor die Iveco in de Hi-Road trekker had geplant die ik onlangs mee kreeg. Een puppy ja, want wat verwacht je nou van een negen liter motortje. Toch weet deze krachtbron er gewoon 400 pk uit […]

The post Iveco’s puppy powerr in BIGtruck appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Cargohopper Amsterdam: Al meer dan 1 miljoen kilo vracht

22-01-2015 22:18 van Truck en milieu
Cargohopper Amsterdam: Al meer dan 1 miljoen kilo vracht
De Amsterdamse Cargohopper heeft al na 44 weken de miljoenste kilo aan lading afgeleverd. Sinds de start in maart 2014 werd het magische miljoen al op 19 januari gehaald. Die hoeveelheid vracht werd verdeeld over bijna 34.000 zendingen waarvoor ruim 30.000 stops gemaakt werden. De vier chauffeurs lieten daarbij 4.300 pallets en 77.200 colli door […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Eerste Vlaamse LZV de weg op

22-01-2015 22:11 van Truck en milieu
Eerste Vlaamse LZV de weg op
Ninatrans uit het Vlaamse Bierbeek, bij Leuven is de eerste vervoerder die in Belgi? met een LZV gaat rijden. Bierbrouwer Inbev is de opdrachtgever. Ninatrans rijdt vanuit Heverlee naar de Antwerpse haven met bier met deze zogenaamde B-Double combinatie. De componenten waar deze combinatie uit opgebouwd is worden gehuurd in Nederland. Met de B-Double combinatie […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Nieuw Scania model gesnapt op video

22-01-2015 10:13 van Truckblog.nl
Nieuw Scania model gesnapt op video

Tijdens wintertesten in het hoge noorden zijn nu vier Scania prototypes gespot door een dashboard camera. De beelden zijn overdag gemaakt en de kwaliteit is zo goed dat je de beelden stil kunt zetten. Check www.iepieleaks.nl voor het filmpje. Klik op de?banner!

The post Nieuw Scania model gesnapt op video appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Renault T voor Ata Trans

22-01-2015 9:50 van Truckblog.nl
Renault T voor Ata Trans

Ata Trans uit Amsterdam zet sinds kort een Renault Trucks T in. Het is een 430 pk sterke trekker die vooral in de containers en met gesloten opleggers ingezet gaat worden. Het werk van Ata Trans brengt de truck vooral richting Duitsland en Itali?. Ata Trans heeft al meerder jaren ervaring met de Renault Trucks-dealer […]

The post Renault T voor Ata Trans appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Polen en Tsjechen protesteren tegen Duits minumloon

21-01-2015 18:04 van Truck journalist
Polen en Tsjechen protesteren tegen Duits minumloon
Duitsland houdt vast aan zijn voornemen om ook voor buitenlanders die in Duitsland werkzaam zijn, te eisen dat die tenminste het minimumloon van acht euro vijftig betaald? krijgen. Op die manier wil Duitsland sociale dumping, waar hele televisieprogramma’s aan gewijd worden, tegen gaan. Maar de TLN-en van Polen en Tsjechi? vrezen dat ze hun concurrentievoordelen […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

Scania R450 met Kraker trailers voor Van der Sluis

21-01-2015 7:39 van Truckblog.nl
Scania R450 met Kraker trailers voor Van der Sluis

Van der Sluis Transport uit De Wijk heeft een aantal fraaie nieuwe combinaties op de weg gezet. Hier zie je twee Scania R450 Topline Streamline trekkers die het bedrijf onlangs in gebruik nam. Achter deze trekkers werden eerder deze week gloednieuwe Kraker schuifvloer opleggers gekoppeld. Op www.trailertotaal.nl lees je er meer over!

The post Scania R450 met Kraker trailers voor Van der Sluis appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Acht lichtgewicht DAF trekkers voor CH Dekker

20-01-2015 16:38 van Truckblog.nl
Acht lichtgewicht DAF trekkers voor CH Dekker

Truckland leverde aan CH Dekker & Zn uit Ilpendam een serie van maar liefst acht lichtgewicht?trekkers. Dekker zocht met enige spoed een uitbreiding van het wagenpark en Truckland was in staat om snel te leveren. Het gaat om twee DAF CF 440 en zes XF 440 trekkers, allemaal?voorzien van de nieuwe MX11 krachtbron dus. De […]

The post Acht lichtgewicht DAF trekkers voor CH Dekker appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Wrightspeed: ?cht iets voor Nederland!

20-01-2015 11:08 van Truckblog.nl

Ian Wright, mede-oprichter van Tesla, heeft een Isuzu N-Series, een lichte truck, voorzien van een hybride aandrijving. Daarbij is de standaard dieselmotor van de Isuzu vervangen door iets veel kleiners en sterkers, een gasturbine. Die wisselt zijn afgifte van vermogen af met een elektromotor. Het gevolg is een ongewoon sterke en zuinige aandrijflijn, zegt Ian […]

The post Wrightspeed: ?cht iets voor Nederland! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Wanneer komt de Wrightspeed naar Nederland?

20-01-2015 10:50 van Truck en milieu
Wanneer komt de Wrightspeed naar Nederland?
Ian Wright, mede-oprichter van Tesla, is bezig aan zijn volgende project. Hij heeft een Isuzu N-Series, een lichte truck, voorzien van een hybride aandrijving. Daarbij is de standaard dieselmotor van de Isuzu vervangen door iets veel kleiners, een gasturbine. Die wisselt zijn afgifte van vermogen af met een elektromotor. Het gevolg is een ongewoon sterke […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Uitstraling belangrijk voor Leo Van Tiel

19-01-2015 14:20 van Truckblog.nl
Uitstraling belangrijk voor Leo Van Tiel

Leo van Tiel transport uit Schiedam heeft twee fraaie nieuwe MAN TGX XLX trekkers in de vloot opgenomen. De MAN trucks zien er opvallend goed uit in de bekende huisstijl. Let eens op de details zoals de in twee kleuren gespoten zonneklep! Het Schiedamse transportbedrijf wordt inmiddels gerund door de derde generatie: het familiebedrijf werd […]

The post Uitstraling belangrijk voor Leo Van Tiel appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Franse chauffeurs staken

19-01-2015 13:10 van Truckblog.nl
Franse chauffeurs staken

In Frankrijk zijn zondagavond stakingen begonnen voorafgaand aan nieuw CAO-overleg. De Franse chauffeurs willen de werkgevers onder druk zetten door tal van bedrijventerreinen, winkelcentra en brandstofdepots te blokkeren. Lees het hele verhaal op:

The post Franse chauffeurs staken appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Chauffeursstaking in Frankrijk

19-01-2015 12:57 van Truck journalist
Chauffeursstaking in Frankrijk
Sinds zondagavond zijn in Frankrijk stakingen begonnen voorafgaand aan nieuw CAO-overleg. De Franse chauffeurs willen de werkgevers onder druk zetten door tal van bedrijventerreinen, winkelcentra en brandstofdepots te blokkeren. De stakingen hebben een landelijk karakter. Op tal van plaatsen zijn blokkades opgeworpen, echter met de bedoeling het reguliere verkeer vooralsnog zo min mogelijk te ontregelen. […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

Leerzame Dakar; wie stopt de Russen?

18-01-2015 15:59 van Truckblog.nl
Leerzame Dakar; wie stopt de Russen?

De vandaag afgesloten Dakar-rally heeft de Nederlanders veel gebracht, maar geen eindzege. Al op de vierde dag werd duidelijk dat het stoppen van de Russische trein een hele grote opgave zou worden. Eerlijk gezegd hebben bij tijd en wijle alleen de Iveco’s van het Team De Rooy en de MAN’s van Veka enkele plaagstootjes aan […]

The post Leerzame Dakar; wie stopt de Russen? appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Weer winst voor Stacey!

16-01-2015 21:20 van Truckblog.nl
Weer winst voor Stacey!

Het begint te wennen, alweer een ritzege voor Hans Stacey! Jammer dat hij daar niet wat eerder mee begonnen is want zo wordt het nog wat. Marcel van Vliet werd vandaag tweede met zijn Veka MAN terwijl Gerard de Rooy de derde plaats voor zich op eiste. Een mooi Nederlands podium dus deze etappe! De […]

The post Weer winst voor Stacey! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

‘Elektrische aandrijving schoon, mits…’

16-01-2015 17:26 van Truck en milieu
‘Elektrische aandrijving schoon, mits…’
De universiteit van Minnesota heeft de uitstoot die het verbranden van benzine in automotoren veroorzaakt, vergeleken met tien andere, alternatieve aandrijfbronnen dan wel brandstoffen. Hierbij werd uitgegaan van een well-to-wheel perspectief, dus van het verbouwen van een bepaald gewas tot de ‘tailpipe-emission’. De uitstoot veroorzaakt benzine werd als uitgangspunt genomen. De luchtverontreiniging hiervan werd vergeleken […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Hogere ritprijzen door Duits minimumloon?

16-01-2015 17:03 van Truck journalist
Hogere ritprijzen door Duits minimumloon?
In Duitse media verschijnen verhalen over het minimumloon. Dat iedereen dat zou moeten krijgen kan voor ons voor de hand liggen, in Duitsland is dit pas sinds 1 januari verplicht. Een adviesinstantie in transport en logistiek in Duitsland becijferde dat de nieuwe maatregelen de prijs van een zending 1,2 procent duurder maken. Allemachtig, da’s nogal […]
Lees het hele artikel op Truck journalist

Wierda Bedrijfswagens naar Heerenveen

16-01-2015 12:21 van Truckblog.nl
Wierda Bedrijfswagens naar Heerenveen

MAN dealer Wierda bedrijfswagens uit Joure bouwt een nieuwe vestiging in Heerenveen. Op industrieterrein De Kavels, op een fraaie zichtlocatie langs de A7 zal in de loop van dit jaar de nieuwe MAN dealervestiging gebouwd worden. Wierda heeft op dit moment een vestiging in Joure en in Drachten. De MAN dealervestiging uit Joure zal verhuizen […]

The post Wierda Bedrijfswagens naar Heerenveen appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Haarspeldbocht met zwaar transport

16-01-2015 12:01 van Truckblog.nl
Haarspeldbocht met zwaar transport

Soms zie je op Youtube dingen voorbijkomen die het gewoon waard zijn om er even voor te gaan zitten. Wat dacht je van dit zwaar transport in een bergachtige omgeving? De enorm lange combinatie rond hier met speels gemak een haarspeldbocht. Dat kan overigens ook alleen maar omdat er niks in de weg staat. […]

The post Haarspeldbocht met zwaar transport appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Scania P93 4×4 in de sneeuw

16-01-2015 9:59 van Truckblog.nl
Scania P93 4×4 in de sneeuw

Tijdens het Scania Winter evenement konden we rijden met allemaal mooie nieuwe Scania trucks. Tot mijn verbazing stonden er ook twee oudjes in het rijtje, en wel van het type P93 4×4 in leger uitvoering. De truckjes werden door Scania Noorwegen gevonden in een opslagloods. Bouwjaar 1992, aantal kilometers sindsdien rond de 2000.. Eigenlijk nog […]

The post Scania P93 4×4 in de sneeuw appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Winst voor Stacey, Gerard tweede

16-01-2015 8:51 van Truckblog.nl
Winst voor Stacey, Gerard tweede

De proef van gisteren werd niet zoals ik eerder meldde gewonnen door Gerard de Rooy maar door Hans Stacey. Gerard werd keurig tweede. De verwarring werd veroorzaakt door de Dakar site die een tijdje de verkeerde uitslag weergaf. Maar goed, ere wie ere toekomt: Hans Stacey boekte gisteren zijn tweede etappewinst in deze rally. De […]

The post Winst voor Stacey, Gerard tweede appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

De Rooy ??n en twee!

15-01-2015 21:30 van Truckblog.nl
De Rooy ??n en twee!

Het is met de Dakar al net als met de Tour de France. Daar is het altijd die man met de gele trui die wint, en bij de Dakar is het de man in zo’n blauw witte Kamaz.. In het algemeen klassement zoals dat er nu bij staat zijn nummers 1, 2 ?n 3 bezet […]

The post De Rooy ??n en twee! appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Antos LZV voor Plieger

15-01-2015 14:09 van Truckblog.nl
Antos LZV voor Plieger

Plieger, landelijke groothandel in sanitair, verwarming en andere spulletjes voor de installateur, zet voortaan een Antos in voor de LZV. Tot nu toe reed er een DAF CF voor dit treintje. Het bedrijf nam onlangs drie nieuwe Atego trucks en deze Antos in gebruik. De trucks zijn uitgevoerd met allerlei veiligheids opties. Overigens bestaat het […]

The post Antos LZV voor Plieger appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Winter in Noorwegen

15-01-2015 12:24 van Truckblog.nl
Winter in Noorwegen

De afgelopen dagen was ik met Scania onderweg in een winters Noorwegen. Een schitterende reis waarbij we de mogelijkheid kregen om zelf te rijden met allerlei dikke Noorse trucks. Rijden met bijvoorbeeld een LZV B-Double is in Nederland niet toegestaan als het mistig of glad is, maar die Noren schrikken niet van wat geglibber. Dat […]

The post Winter in Noorwegen appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Zutphen investeert in stadsdistributie

15-01-2015 9:42 van Truck en milieu
Zutphen investeert in stadsdistributie
De gemeente Zutphen steekt nog eens 50.000 euro in een project?stadsdistributie. De binnenstad wordt sinds enkele jaren onder andere bevoorraad door twee kleine elektrische voertuigjes. Hiervan maken slechts enkele winkeliers gebruik. Om deze vorm van schone distributie rendabeler te maken, steekt de gemeente een handje toe. Een van de partijen hierin is Stichting Stadslogistiek Stedendriehoek. […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Oldenburger viert jubileum met nieuwe Volvo

14-01-2015 14:02 van Truckblog.nl
Oldenburger viert jubileum met nieuwe Volvo

Oldenburger Transport bestaat 25 jaar en is uitgegroeid tot een vooraanstaande transporteur van bloemen en planten naar Scandinavi?. Voor dit specialisme en ter gelegenheid van het jubileum heeft het bedrijf onlangs een Volvo FH16 750 in gebruik genomen. De truck werd geleverd door Volvo Group Truck Center Aalsmeer. Vanuit zijn ouderlijk huis startte Bert Oldenburger […]

The post Oldenburger viert jubileum met nieuwe Volvo appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Finnen halen ook biodiesel uit hout

14-01-2015 13:19 van Truck en milieu
Finnen halen ook biodiesel uit hout
In Finland is onlangs een fabriek in bedrijf genomen die biodiesel produceert uit hout. De Finse hout- en papierproducent UPM investeerde 175 miljoen euro uit eigen zak om de fabnriek te realiseren. Gebruik van de BioVerno brandstof zou de CO2 uitstoot van een dieselmotor met tachtig procent reduceren. De biodiesel van UPM Biofuels komt voort […]
Lees het hele artikel op Truck en milieu

Alleen Gerard geeft de Russen partij

14-01-2015 8:33 van Truckblog.nl
Alleen Gerard geeft de Russen partij

Het is afzien voor de deelnemers aan de 2015 Dakar rally. De Russen zijn doorgegaan waar ze goed in zijn: wegrijden bij de rest van het veld. Alleen Gerard de Rooy kan de Kamaz-trucks nog partij geven met zijn Iveco Powerstar. In de cabine bij Hans Stacey is onenigheid geweest over de navigatie en dankzij […]

The post Alleen Gerard geeft de Russen partij appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

530 Renault Trucks voor Norbert Dentressangle

14-01-2015 7:27 van Truckblog.nl
530 Renault Trucks voor Norbert Dentressangle

Norbert Dentressangle is zonder twijfel de grootste Franse vervoerder. Dit bedrijf was altijd al kind aan huis bij Renault Trucks, en ook met de nieuwe generatie wordt die relatie voortgezet. Hier zie je Norbert zelf (L) tijdens het beklinken van een deal over maar liefst 530 van deze nieuwe T- trucks. Gegarandeerd made in France […]

The post 530 Renault Trucks voor Norbert Dentressangle appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Brabanders houden de moed er (bijna allemaal) in

13-01-2015 19:32 van Truckblog.nl
Brabanders houden de moed er (bijna allemaal) in

De Dakar is net over de helft. De meeste Brabantse deelnemers zaten er flink doorheen en grepen de rustdag met twee handen aan om, zoals we op internetfora lazen, ‘een koud biertje te pakken’. Dit geldt natuurlijk niet voor Team De Rooy, dat zich gedegen voorbereidt op een strijd met de Russische rivaal, ook is […]

The post Brabanders houden de moed er (bijna allemaal) in appeared first on Truckblog.nl.

Lees het hele artikel op Truckblog.nl

Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9


rsseater.nl | auto-nieuws.eu | truckstart.nl
Google+